Prezident USA vycestoval do oblastí postihnutých hurikánom Laura

NETKY.SK • 30 August 2020, 11:58 • 2 min
Prezident USA vycestoval do oblastí postihnutých hurikánom Laura

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump navštívil v sobotu štáty USA pri pobreží Mexického zálivu, ktoré tento týždeň zasiahol hurikán Laura.

slovakia

left justify in out

Cesta do Louisiany

Trump cestoval do mesta Lake Charles v štáte Louisiana, kde sídlia rafinérie a chemické závody. Prezrel si tam štvrť s vyvrátenými stromami a poškodenými domami, ako aj sklad s humanitárnymi zásobami.

 

 

Narážka na hurikán Kathrina 

Prezident podľa miestnych médií povedal, že straty na životoch súvisiace s hurikánom sú "strašným počtom", no "mohlo to byť oveľa horšie".

 

img

 

Mohlo ísť o narážku na ničivý hurikán Kathrina, ktorý zasiahol Louisianu pred 15 rokmi a ktorý spôsobil rozsiahle škody a vyžiadal si najmenej 1800 obetí na životoch.

 

Ničivá sila prírody 

Laura udrela na pobrežie Louisiany ako hurikán štvrtej kategórie vo štvrtok ráno s vetrom s rýchlosťou 240 km/h. Z tohto štátu hlásili závažné škody a spolu so susedným Texasom najmenej 15 úmrtí. Hoci práce na odstraňovaní následkov pokračujú, státisíce ľudí sú naďalej bez elektriny alebo pitnej vody.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bilal Adalı (@bilal.adali),

 

Humanitárna pomoc 

Trump následne odletel vrtuľníkom do neďalekého mesta Orange v Texase, kde so štátnymi predstaviteľmi hovoril o reakcii na hurikán. Šéf Bieleho domu oznámil, že federálny úrad pre mimoriadne situácie už distribuoval 2,6 milióna litrov vody a 1,4 milióna porcií jedla.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies