Autorka Harryho Pottera venuje na pomoc deťom z Ukrajiny astronomickú sumu!

NETKY.SK • 7 Marec 2022, 17:58 • 2 min
Autorka Harryho Pottera venuje na pomoc deťom z Ukrajiny astronomickú sumu!

LONDÝN - J. K. Rowlingová v pondelok sľúbila, že peniaze sprostredkuje charitatívna organizácia Lumos, ktorej je spoluzakladateľkou.

slovakia

left justify in out

Britská spisovateľka prispeje sumou do výšky jedného milióna libier (približne 1,213 milióna eur). TASR správu prevzala z agentúry AFP.

 

„Osobne k darom v rámci tejto výzvy pridám milión libier,“ napísala Rowlingová na Twitteri. Takisto sa poďakovala všetkým, ktorí už prispeli a pomohli organizácii Lumos so starostlivosťou o deti na Ukrajine.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Príbeh 11-ročného chlapca z Ukrajiny dojal Slovákov! Prišiel sám, len s taškou, pasom a telefónnym číslom

 

Rowlingová túto neziskovú organizáciu založila v roku 2005. Lumos pomáha aj deťom v Žytomyrskej oblasti ležiacej na severe Ukrajiny.

 

img

 

Príspevky majú použiť na zabezpečenie potravín, hygienických a zdravotníckych potrieb i na podporu rodín a opatrovníkov.

 

Možno vás zaujmePosledný žijúci prokurátor z Norimberského procesu poslal Putinovi drsný odkaz!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona