Ústav vzdelávania nemá žiadny dôkaz, že by mali maturanti nahrávky z cudzích jazykov skôr

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 13:57 • 2 min
Ústav vzdelávania nemá žiadny dôkaz, že by mali maturanti nahrávky z cudzích jazykov skôr

BRATISLAVA - Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM), ktorý má na starosti maturity, nemá žiaden dôkaz o tom, že by žiaci a školy mali k dispozícii nahrávky k cudzím jazykom od utorka (14.3.) večera. Reagoval tak na medializované informácie, že maturanti sa mohli skôr dostať k maturitným nahrávkam.

slovakia

left justify in out

"Odkaz na link zverejnený na stránke SME má časový údaj 15.3.2017, 9.19 h, čo je cca 19 minút po tom, čo NÚCEM začal aktívne komunikovať s niektorými školami a rozosielať im linky na zvukové nahrávky podľa ich požiadaviek," uviedol NÚCEM. Ústav preto nevidí dôvod na opakovanie alebo zrušenie maturít z cudzieho jazyka.

 

Denník Sme informoval, že na internetovej stránke Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania sa už od utorňajšieho večera dajú nájsť zvukové nahrávky pre testy z cudzích jazykov. K dispozícii mali byť nahrávky zo všetkých jazykov, v ktorých možno na Slovensku maturovať, teda z anglického, nemeckého, francúzskeho, ruského, španielskeho aj talianskeho jazyka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies