Kauza vraždy exmanželky: Začal sa proces s Miroslavom V., ten vinu odmieta

NETKY.SK • 6 November 2023, 11:15 • 2 min
Kauza vraždy exmanželky: Začal sa proces s Miroslavom V., ten vinu odmieta

PEZINOK - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa v pondelok začal súdny proces s obžalovaným Miroslavom V. v kauze vraždy jeho exmanželky. Obžalovaný a ani prokurátor nemajú záujem o uzavretie dohody o vine a treste. Miroslav V. vinu odmieta.

slovakia

left justify in out

"So skutkom nemám nič spoločné," povedal Miroslav V. v rámci výsluchu pred senátom. "Nesúhlasíme s tvrdeniami obžaloby, nestotožňujeme sa s nimi," zdôraznil obhajca obžalovaného Dušan Jóža.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podal na Miroslava V. v závere septembra obžalobu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Miroslav V. si mal podľa obžaloby v roku 2016 objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Motívom konania mala byť pomsta, pretože Andrea V. vypovedala proti svojmu exmanželovi v ekonomických trestných veciach.


Miroslav V. bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel návrhu špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania. V rovnaký deň bolo Miroslavovi V. doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Prípad sa posunul vpred vďaka nájdeniu plastového suda, v ktorom sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb. Miroslav V. je vo väzbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: TASR / Ondrej Hercegh
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies