EÚ údajne nepredĺži kontrakty s AstraZeneca a Johnson and Johnson

NETKY.SK • 14 Apríl 2021, 16:49 • 2 min
EÚ údajne nepredĺži kontrakty s AstraZeneca a Johnson and Johnson

BRUSEL - Európska komisia nemusí v budúcom roku predĺžiť kontrakty na vakcíny proti koronavírusu s farmaceutickými spoločnosťami AstraZeneca a Johnson & Johnson.

slovakia

left justify in out

S informáciou prišiel brtiský The Telegraph, ktorý sa odvoláva na taliansky denník La Stampa. Te citoval zdroj z tamojšieho ministerstva zdravotníctva.

„Európska komisia po dohode s vedúcimi predstaviteľmi mnohých krajín EÚ rozhodla, že zmluvy so spoločnosťami, ktoré vyrábajú vakcíny na báze vírusového vektora, platné pre aktuálny rok, nebudú po uplynutí ich platnosti predĺžené,“ uviedlo médium z Apeninského polostrova.

 

Dodalo, že Brusel by sa radšej zameral na také vakcíny proti ochoreniu COVID-19, ktoré využívajú technológiu mRNA, ako sú Pfizer/BioNTech a Moderna.

 

Európska únia oznámila plány na predĺženie kontraktu na vakcíny so spomenutým konzorciom Pfizer/BioNTech. Ursula von der Leyenová v stredu oznámila, že s konzorciom začínajú rokovania o nákupe 1,8 miliardy dávok jeho vakcíny do roku 2023.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies