Minulý rok nielen bral, ale aj dal. Ak neveríte, prečítajte si zopár týchto srdcervúcich príbehov!

NETKY.SK • 4 Január 2023, 12:00 • 2 min
Minulý rok nielen bral, ale aj dal. Ak neveríte, prečítajte si zopár týchto srdcervúcich príbehov!

Niečo sa narodilo a niečo zomrelo, niečo sa podarilo a v niečom sme zlyhali, nad niečím sa pousmejeme a niečo nám berie dych,, možno aj silu a aj slzy sa nejaké vyplavia z očí. Rok 2022 je preč, viac sa nevráti, viac mu nebudeme môcť zamávať, lebo je už príliš ďaleko, a už sa o nás nezaujíma, tak to má byť, staré odchádza, nové prichádza.

slovakia

left justify in out

Neznamená to, žeby sme si vymazali spomienky, veď tým, že sa rozpísali nové dátumy v kalendári sme sa nestali inými, zmena je čosi vážnejšie, čo má dlhší priebeh, ale aj tak. Bilancujeme, čo sa udialo na Slovensku vo všeobecnosti, to hádam všetci vieme, atmosféra zhustla. Zomierali nevinní, strieľalo sa, stredoškoláci brali do rúk sekery a ďalšie istoty sa nám zrútili, avšak aj dobrého bolo veľa. Toto je len zopár skutočných príbehov, že starý rok nielen bral, ale aj dal.

 

Stále nažive

 

Bol marec, keď jej diagnostikovali rakovinu a okamžite musela podstúpiť i liečbu, nie príjemnú, nie krátku. Bolo to nesmierne ťažké, a hoci by sa najviac tešila, keby sa onkologickým pacientom nestala, je nesmierne vďačná, že celý rok vydržala. Zvládla aj bolesti, aj sa vyučila v trpezlivosti a dnes si drží nádej, lebo operácia sa vydarila a aj chemoterapie sa skončili. Nový rok teda predstavuje začiatok, v ktorom, ako je presvedčená, rakovina nebude mať miesto, ani len to najmenšie.

 

Bývanie

 

Manželia sa dlho trápili, lebo vlastného bývania nebolo, žili pod rovnakou strechou s rodičmi jedného z dvojice, a síce sa nehádali, naopak, dobre si rozumeli a nikto sa do nikoho priveľmi nestaral, predsa len však sa obzerali, aby našli vlastné bývanie. Nakoniec sa sen splnil a majú domček, útulný, v ktorom si tvoria spomienky a v ktorom sa manželstvo posúva vpred, láska sa prehlbuje a aj priateľstvo, lebo tak si myslia, že si majú byť vzájomne aj priateľmi.

 

Škola

 

Viacerým sa s úspechom zavŕšilo vysokoškolské štúdium, niekomu magisterský stupeň, inému bakalársky, ale štátnice sú za nimi a oni sa usmievajú od ucha k uchu. Začali žiť pracovne, občas sa im zacnie za vôňou školy, ale zvládli byť v škole, zvládnu teda aj zamestnanie.

 

Rozchod a príchod

 

Po troch rokoch sa rozišla s priateľom, keďže vzťah sa nedal označiť nijako inak ako toxický. Rozhodovala sa dlho, ľúbila ho a dávala tisíc príležitostí, ale napokon usúdila, že najlepšie bude, ak ho nechá ísť a dá sebe i jemu dar v podobe slobody. Teraz o niečo lepšie spí a aj je pokojnejšia, čo na strane jednej vzbudzuje trošilinku smútku, ale na druhej strane je to aspoň potvrdenie, že urobila správne.

 

Priatelia

 

Prežívala nesmierne náročné obdobie, asi najnáročnejšie spomedzi všetkých, večne sa jej chcelo plakať. Práve vtedy však do jej života vstúpili neznámi ľudia a ihneď jej bolo jasné, že to nie je len tak, že práve oni budú jej priateľmi. A aj sa to splnilo, tvrdí, že bez nich by minulý rok nemal takú peknú podobu, oni do aj nedobrých situácií priniesli lásku a porozumenie.

 

Starý mládenec

 

Každý ho už považoval za starého mládenca a aj jeho rodičia sa pomaly vyrovnávali so skutočnosťou, že Feri sa neožení. Keď sa ale všetci vzdali, prekvapil, zaľúbil sa tak, ako ešte nikdy predtým a jeho vyvolená povedala v roku 2022 áno. Svadba to bola o to vzácnejšia, že sa nielen oslavovalo spojenie dvoch, čo by sa rozdeliť nemali, ale vlievala sa aj nádej pre tých, čo si myslia, že svoju spriaznenú dušu už nikdy nestretnú.

 

Sú preč

 

Kristína hovorí, že skončený rok pre ňu predstavoval premenu, lebo si konečne uvedomila svoju hodnotu, nenechá si skákať po hlave, nenechá sa ničiť. Povedala jasné a hlasné nie ľuďom, čo ju zneužívali a je vďačná, že život je naozaj vynikajúci učiteľ, občas síce tvrdo skúša, ale poučenie stojí za to.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies