Úspech zápasníka BJJ Slovakia na Majstrovstvách Európy v Brazílskom jiu jitsu

NETKY.SK • 30 Január 2017, 10:37 • 2 min
Úspech zápasníka BJJ Slovakia na Majstrovstvách Európy v Brazílskom jiu jitsu

Predposledný januárový týždeň sa v portugalskom meste Held in Odivelas, neďaleko Lisabonu konali Majstrovstvá Európy v Brazílskom Jiu jitsu. Šampionát trval šesť dní, je to najväčšia súťaž nie len v Európe ale aj vo svete. Súťaže sa zúčastnilo vyše 3900 zápasníkov zo 72 krajín. Súťažilo sa na 10 žinenkách a všetky zápasy mohli fanúšikovia sledovať na živo cez live stream.

slovakia

left justify in out

Turnaj začal v pondelok, súťažilo sa podľa opaskov a vekových kategórií. Začínalo sa s bielymi opaskami, ďalší deň pokračovali modré a takto išlo ďalej cez fialové, hnedé a na koniec zostali čierne opasky. Kategórie boli ďalej delené podľa veku a to do ďalších 6, plus 2 juniorské a ešte na 9 váhových kategórií.

 

Turnaju sa zúčastnili aj momentálne najlepší a najpopulárnejšie tváre tohto športu, boli to napríklad Leandro Lo, Claudio Calasans, Gezary Matuda, Mackenzie Dern, Rubens"Cobrinha"Charles, Gianni Grippo alebo Joao Myao.

Slovensko reprezentovali dvaja súťažiaci z tímu BJJ Slovakia, boli to Pavol Durčo a Peter Kováč alias Puňo. Puňo súťažil v modrých opaskoch v kategórií masters 1. Bohužiaľ mu nevyšiel prvý zápas a prehral s poľským zápasníkom na body. Malá útecha môže byť, že Poliak následne vyhral celú váhovú kategóriu. Druhý zápasník Pavol Durčo zápasil v bielych opaskov v kategórií masters 2. V divízií bolo dokopy 25 zápasníkov a do finále ho čakalo 5 zápasov. Durčo nezaváhal a v prvých troch zápasoch vyhral jednoznačne na body tak, že súper na ňom nespravil ani jeden bod. Semifinále a finále sa mu podarilo vyhrať ešte vo väčšom štýle keď v obidvoch zápasoch predčasne ukončil svojich súperov so svojím obľúbeným škrteným paper cutter choke. Víťazstvo bolo teda doma. Pre klub je toto druhá medaila z veľkej európskej súťaže. Prvú získal tréner Ľubomír Repaský v roku 2009 keď sa mu podarilo vybojovať bronzovú medailu v modrých opaskoch kde bolo v jeho váhe 60 zápasníkov.

 

Poďakovanie Pala Durča:

"Dámy a páni, celé BJJ SLOVAKIA. Minulý týždeň som sa zúčastnil na turnaji IBJJF v Lisabone, kde som vyhral zlatú medailu. Chcem sa poďakovať všetkým, čo ma podporovali aj keď sa nedajú spomenúť všetci. Tréner Ľubomír Repaský /ČIERNY OPASOK/ a Róbert Antony /fialový opasok/ za čas strávený na žinenke; prvej dáme Slovenského BJJ Sandre Antalovej; mentálnej trénerke a láske v jednej osobe Jane Hercegovej za super domáce zázemie počas prípravy a stále; masér a fyzioterapia Miroslav Puškár /modrý opasok/ vrelo odporúčam, lebo tento človek vie čo robí a robí to fakt dobre 1; team pri súťaži a kráľovskú starostlivosť pred a po súťaži Matúš Macko /hnedý opasok/ s Miriam Macková, Peter Kováč alias Puňo /fialový opasok/; za výživové doplnky Luboš Ancic Aone; Nicholas Brooks /ČIERNY OPASOK/ za nášho trénera Ľubomír Repaský /ČIERNY OPASOK/; všetkých ľudí v mojej príprave. Ospravedlňujem sa keď som na niekoho zabudol, alebo spomenul v nesprávnom poradí. Kto chce môže prísť vyskúšať tréning pre všetky vekové kategórie od detí až po dokedy sa človek cíti / vek nehrá rolu /. Veľké poďakovanie celej rodine BJJ SLOVAKIA. ĎAKUJEM!!!"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies