Kolíková predpokladá, že Ústavný súd SR pozastaví účinnosť vyhlášky týkajúcej sa režimu na hraniciach

NETKY.SK • 14 Júl 2021, 14:46 • 2 min
Kolíková predpokladá, že Ústavný súd SR pozastaví účinnosť vyhlášky týkajúcej sa režimu na hraniciach

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková predpokladá, že Ústavný súd Slovenskej republiky pozastaví účinnosť vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva týkajúcej sa režimu na hraniciach.

slovakia

left justify in out

Pred dnešným rokovaním vlády povedala, že treba počkať na to, ako Ústavný súd toto prípadné rozhodnutie odôvodní a následne zvoliť ďalší postup.

 

img

 

Prečítajte si: Strana SMER-SD podá podnet na Európsku komisiu za vyhlášku ÚVZ o režime na hraniciach

„Uvidíme, či ide o vážne, alebo len drobné pochybenie. S predsedom ústavného súdu Ivanom Fiačanom som sa rozprávala aj dnes, ale je logické, že mi dôvody tohto rozhodnutia nemôže oznámiť skôr, ako bude prezentované oficiálne," povedala Kolíková.

 

img

 

Súvisiaci článok: Ústavný súd zamietol vyhlášku upravujúcu režim na hraniciach. Verejnosť sa môže pripraviť na ďalšie zmeny


Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský a minister zahraničných vecí Ivan Korčok pred rokovaním vlády nepovedali, ako bude Slovensko po rozhodnutí ústavného súdu postupovať. Chcú si počkať na oficiálne vyjadrenie súdu, ktoré sa očakáva dnes.

 

img

 

Podobný článok: Korčok zatiaľ nevie, ako sa budú prijímať aktualizácie cestovateľského semaforu cez vládne prázdniny

Strana Hlas-SD víta toto prípadné rozhodnutie Ústavného súdu. „Ak súd rozhodol o pozastavení tejto vyhlášky, tak, chvalabohu, ešte nestratil zdravý rozum," skonštatoval na dnešnej tlačovej konferencii líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. Hranice sa majú podľa jeho slov chrániť tak, aby ich prekračovali zdraví občania. „Nemáme ich deliť na zaočkovaných a nezaočkovaných, ale na zdravých a chorých," dodal Pellegrini.

 

img

Aj vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová potvrdila, že na vysvetlenie Ústavného súdu vo vláde stále čakajú. „Nepoznáme presné zdôvodnenie toho, čo presne súdu vadí. Keď to budeme vedieť, tak si k tomu v koalícii sadneme a vyjadríme sa," ozrejmila Remišová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies