USA uvalili sankcie na Putinove dcéry!

NETKY.SK • 6 Apríl 2022, 19:06 • 2 min
USA uvalili sankcie na Putinove dcéry!

WASHINGTON/BRUSEL - Spojené štáty v stredu oznámili, že zavádzajú sankcie voči dvom dospelým dcéram ruského prezidenta Vladimira Putina – Mariji Voroncovovej a Katerine Tichonovovej, a to v súvislosti s údajnými ruskými vojnovými zločinmi spáchanými na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

TASR prevzala tieto informácie od agentúr AFP a AP a tiež britskej spravodajskej stanice Sky News.

 

img

Sergej Lavrov 

 

Nové sankcie Spojených štátov sa majú dotknúť aj predsedu ruskej vlády Michaila Mišustina, manželky a detí ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova a členov ruskej Bezpečnostnej rady vrátane bývalého prezidenta a premiéra Dmitrija Medvedeva.

 

Prečítajte si tiež: Viktor Orbán pozval Putina do Budapešti. Aká bola jeho reakcia?

 

Spojené štáty sa domnievajú, že Putin previedol veľkú časť majetku na svojich rodinných príslušníkov. Washington sa preto rozhodol odrezať ich od amerického finančného systému a zmraziť ich aktíva v USA. Biely dom tvrdí, že ak Putin zmení svoj postoj k situácii na Ukrajine, Washington by mohol sankcie uvoľniť.

 

Sankcie na dve Putinove dcéry plánuje podľa slov európskych diplomatov zaviesť aj EÚ v rámci balíka nových opatrení, spresňuje AFP.

 

img

Joe Biden 

 

Najstaršia Putinova dcéra Marija Voroncová (rod. Putinová) je endokrinologička a spolumajiteľka ruskej medicínskovýskumnej spoločnosti, informujú ruské médiá, podľa ktorých je údajne vydatá za holandského podnikateľa Jorrita Faassena. Mladšia dcéra Katerina Tichonovová (rod. Jekaterina Putinová) je špecialistkou na mechanické vedy a riadi inštitút umelej inteligencie na Moskovskej štátnej univerzite, informuje AFP.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Identifikovali vojakov a ich veliteľa, ktorí vraždili a znásilňovali v Buči

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies