USA stiahli svojho veľvyslanca zo Sýrie

NETKY.SK • 25 Október 2011, 03:36 • 2 min
USA stiahli svojho veľvyslanca zo Sýrie

USA stiahli svojho veľvyslanca zo Sýrie

slovakia

left justify in out

img

Spojené štáty stiahli z dôvodu obáv o bezpečnosť svojho veľvyslanca zo Sýrie, kde už siedmy mesiac trvá ľudové povstanie proti režimu prezidenta Bašára Asada. Informovali o tom dnes západné diplomatické zdroje.
Americký veľvyslanec Robert Ford podľa nich odcestoval z krajiny v priebehu minulého víkendu. Ford "informoval sýrske ministerstvo zahraničných vecí o nebezpečenstvách a o štvavej kampani", ktorú voči nemu viedli vládou podporované miestne médiá.
Veľvyslanec USA sa počas uplynulých mesiacov vyslovoval proti použitiu sily voči protivládnymi demonštrantom zo strany sýrskeho režimu.
Ford sa stával terčom útokov Asadových stúpencov. Samotný Asad povedal, že Fordove postoje sú "očividným zasahovaním do vnútorných záležitostí a podnecovaním voči úradom".
V júli zaútočili Asadovi stúpenci na americké a francúzske veľvyslanectvo v Damasku. V septembri hádzali na Forda rajčiny členovia sýrskej provládnej organizácie.

Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies