USA a spojenci v Perzskom zálive uvalili sankcie na vedenie Hizballáhu

NETKY.SK • 18 Máj 2018, 07:27 • 2 min
USA a spojenci v Perzskom zálive uvalili sankcie na vedenie Hizballáhu

WASHINGTON - Spojené štáty a spriatelené krajiny v regióne Perzského zálivu zaviedli sankcie voči politickému vedeniu libanonského militantného hnutia Hizballáh v súvislosti s jeho "celosvetovými teroristickými aktivitami".

slovakia

left justify in out

Opatrenia namierené proti generálnemu tajomníkovi hnutia Hasanovi Nasralláhovi, jeho námestníkovi Naímovi Kásimovi a ďalším popredným predstaviteľom podľa Stevena Mnuchina znamenajú koniec "falošného rozlišovania medzi tzv. politickou odnožou a celosvetovými teroristickými aktivitami Hizballáhu". Plniac pokyny z Iránu zhoršuje toto šiitské hnutie utrpenie obyvateľov Sýrie, rozpútava násilie v Iraku či Jemene a destabilizuje Libanon, dodal americký minister.

 

Uvedené sankcie voči Hizballáhu podľa Washingtonu podporili aj Saudská Arábia, Bahrajn, Kuvajt, Omán, Katar a Spojené arabské emiráty.

 

Zo strany Spojených štátov ide už o tretí súbor nových sankcií voči iránskym revolučným gardám a ich spojencom odvtedy, ako americký prezident Donald Trump oznámil minulý týždeň jednostranné odstúpenie od dohody o iránskom jadrovom programe. Americká vláda sa tak snaží týmto subjektom, ktoré zaraďuje medzi teroristické organizácie, zamedziť prístup k medzinárodnému finančnému systému.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies