USA a ich spojenci podnikli v Iraku a Sýrii ďalších 12 leteckých útokov

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 14:04 • 2 min
USA a ich spojenci podnikli v Iraku a Sýrii ďalších 12 leteckých útokov

WASHINGTON - Koaličné vzdušné sily vedené Spojenými štátmi podnikli v priebehu 24 hodín celkovo 12 náletov na ciele organizácie Islamský štát (IS) v Iraku a Sýrii. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie velenia spojeneckých síl.

slovakia

left justify in out

Pri štyroch útokoch v Sýrii, ktoré sa všetky odohrali v okolí mesta Kobané, zasiahli spojenecké lietadlá štyri taktické jednotky Islamského štátu, deväť jeho palebných postavení a jedno vozidlo.

 

Pri štyroch útokoch neďaleko irackého mesta Kirkúk došlo k zničeniu palebných postavení IS, budov, vozidiel, nadjazdu, ťažkého guľometu a nálože umiestnenej v aute.

 

Pri troch útokoch neďaleko mesta Fallúdža bolo zničených niekoľko vozidiel a taktických jednotiek nepriateľa. Pri vzdušnom útoku neďaleko mesta Mósul došlo podľa velenia spojeneckých síl k "neutralizácii" jedného vozidla patriaceho IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies