U.S. Steel sa na Slovensku vrátil do čiernych čísiel

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 14:24 • 2 min
U.S. Steel sa na Slovensku vrátil do čiernych čísiel

BRATISLAVA - Slovenská divízia amerického oceliarskeho gigantu U.S. Steel ukončila rok 2012 s čistým ziskom vo výške 27,66 mil. eur. V roku 2011 bola spoločnosť ešte v červených číslach, jeho strata sa vyšplhala na 24,77 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií, ktoré U.S. Steel Košice (USSK) zverejnil vo svojej výročnej správe, tržby spoločnosti vlani poklesli z 2,605 mld. eur v roku 2011 na minuloročných takmer 2,48 mld. eur.

"Zlepšenie hospodárskeho výsledku za rok 2012 v porovnaní s rokom 2011 odráža vplyv poklesu cien surovín a zvýšenia objemu dodávok, ktoré boli čiastočne kompenzované poklesom predajných cien a nárastom cien energií," komentuje spoločnosť dosiahnuté výsledky. USSK vyrobila vlani 3,5 mil. ton surového železa a 4 mil. ton brám. Produkcia v roku 2011 predstavovala spolu 3,3 mil. ton surového železa a 3,8 mil. ton brám. 

United States Steel Corporation koncom minulého roka potvrdila, že dostala ponuky na odkúpenie košického hutníckeho kombinátu. V marci tohto roku sa však vláda dohodla s americkou spoločnosťou U.S. Steel na jej ďalšom zotrvaní v košickej hutníckej firme. Vláda dohodou dosiahla, že Američania z košickej hutníckej fabriky neodídu najbližších päť rokov, nebudú hromadne prepúšťať a udržia zamestnanosť na súčasnej úrovni. 

Spoločnosť U.S. Steel Košice vznikla prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ americkou spoločnosťou U.S. Steel Corporation v júni roku 2000. V súčasnosti podnik spolu s dcérskymi spoločnosťami patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel. U.S. Steel na Slovensku momentálne zamestnáva zhruba 10,6 tis. ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies