US Open: Mihalíková postúpila do finále štvorhry junioriek

NETKY.SK • 6 September 2014, 08:41 • 2 min
US Open: Mihalíková postúpila do finále štvorhry junioriek

NEW YORK - Slovenská tenistka Tereza Mihalíková a Bieloruska Vera Lapková zvíťazili v piatkovom stretnutí semifinále štvorhry junioriek na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (25. augusta - 8. septembra, celková minimálna dotácia 38 251 760 USD, tvrdý povrch Deco Turf II vonku) nad takisto nenasadenou britsko-maďarskou dvojicou Maia Lumsdenová, Fanni Stollárová za 55 minút dvakrát 6:3.

slovakia

left justify in out

"Dnešný zápas bol pomerne ľahký, súperky neprebiehali pri sieti, nevedeli nám vrátiť päť lôpt do kurtu. Prioritou teda bolo vyhrať každý svoj servis a pokúsiť sa o brejk," uviedla pre agentúru SITA Tereza Mihalíková. Mihalíková a Lapková budú v sobotu približne po 19.30 h SELČ vo finále deblovej súťaže dievčat čeliť Turkyni Ipek Soyluovej a Švajčiarke Jil Belen Teichmannovej. Šestky "pavúka" si v piatkovom semifinále poradili so Slovenkami Viktóriou Kužmovou a Kristínou Schmiedlovou. 

 

"S mojou spoluhráčkou sme sa dohodli už dávnejšie, že by sme mohli vyskúšať zahrať si spolu štvorhru, pretože ona má veľmi dobrý bekhend a ja zase hrávam na forhende. Ťažko povedať, ktorý zápas na tomto turnaji bol najzložitejší, pretože všetky súperky hrali úplne inak. Jedny prebiehali a hrali voleje, ďalšie len stáli pri sieti a dávali krížne údery. Myslím si však, že najťažší bol štvrťfinálový súboj proti Angličankám," rekapitulovala Tereza Mihalíková a dodala: "Je tu so mnou môj osobný tréner Ján Studenič. Bola tu aj moja sestra, ktorá však, žiaľ, dnes už letela domov." 

 

Šestnásťročná rodáčka Topoľčian Mihalíková figuruje na 99. priečke v tzv. kombinovanom juniorskom renkingu ITF. Vo dvojhre dievčat na medzinárodných otvorených majstrovstvách USA 2014 sa ako kvalifikantka dostala do 2. kola hlavnej súťaže. 

SR zatiaľ naposledy mala zastúpenie v juniorskom grandslamovom finále na nedávnom Wimbledone, kde vo dvojhre neuspela spomenutá Kristína Schmiedlová. Mládežníci zo SR majú v ére samostatnosti na konte zatiaľ 5 titulov na Majors. Naposledy sa radoval Filip Horanský vo štvorhre na januárových melbournských Australian Open 2011. Na US Open to v minulosti bola len Kristína Kučová v singli pred siedmimi rokmi, ešte vo federálnej dobe dva razy Radka Zrubáková vo štvorhre (1985, 1986) a v jednom prípade Karina Habšudová vo dvojhre (1991). 


Štvorhra junioriek - semifinále: 
Tereza Mihalíková, Vera Lapková (SR/Biel.) - Maia Lumsdenová, Fanni Stollárová (V. Brit./Maď.) 6:3, 6:3 za 55 minút 

Prehľad triumfov slovenských juniorov na grandslamových tenisových turnajoch: 

V ére samostatnosti SR: 
Australian Open (Melbourne): 
2010 - štvorhra dievčat: Jana Čepelová, Chantal Škamlová 
2011 - štvorhra chlapcov: Filip Horanský (s Čechom Jiřím Veselým) 
Roland Garros (Paríž): 
1994 - štvorhra dievčat: Henrieta Nagyová (so Švajčiarkou Martinou Hingisovou) 
2006 - dvojhra chlapcov: Martin Kližan 
US Open (New York): 
2007 - dvojhra dievčat: Kristína Kučová 

Pred érou samostatnosti SR: 
Australian Open (Melbourne): 
1991 - štvorhra dievčat: Karina Cíleková-Habšudová (s Nemkou Barbarou Rittnerovou) 
Wimbledon (Londýn): 
1990 - štvorhra dievčat: Karina Cíleková-Habšudová (s Češkou Andreou Strnadovou) 
US Open (New York): 
1985 - štvorhra dievčat: Radka Zrubáková (s Češkou Andreou Holíkovou) 
1986 - štvorhra dievčat: Radka Zrubáková (s Češkou Janou Novotnou) 
1991 - dvojhra dievčat: Karina Cíleková-Habšudová



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies