US Open: Mečíř ml. do 2. kola kvalifikácie

NETKY.SK • 21 August 2013, 19:54 • 2 min
US Open: Mečíř ml. do 2. kola kvalifikácie

NEW YORK - Slovenský tenista Miloslav Mečíř ml. uspel pri svojom stredajšom debute na úrovni veľkej štvorky. Dvadsaťpäťročný Bratislavčan zvíťazil v 1. kole trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry mužov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (26. augusta - 9. septembra, celková dotácia 34,3 milióna USD, tvrdý povrch vonku) nad takisto nenasadeným Talianom Riccardom Bellottim 6:4, 6:3. V 2. kole kvalifikácie si vo štvrtok zmeria sily s postupujúcim z duelu Austin Krajicek (USA) - Go Soeda (Jap.-17). V oboch prípadoch by išlo o premiérový vzájomný súboj.

slovakia

left justify in out

Syn kapitána daviscupovej reprezentácie SR a na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických finalistu ročníka 1986 Miloslava Mečířa st. sa pritom zmestil nad čiaru kvalifikácie až začiatkom tohto týždňa. V pondelok letel za Atlantik ešte bez istoty. V sobotu neuspel v semifinále challengeru na antuke v nemeckom Meerbuschi.

Mečíř ml. momentálne figuruje na 238. mieste vo svetovom rebríčku a je slovenská štvorka za Martinom Kližanom, Lukášom Lackom a Andrejom Martinom. Dvadsaťdvaročnému Bellottimu, 235. v renkingu, odplatil prehru 4:6, 3:6, ktorú inkasoval vlani vo finále turnaja ITF Futures na antuke v rakúskom St. Pöltene.

Zo Slovákov sa v kvalifikácii v areáli Billie Jean King USTA National Tennis Center v lokalite Flushing Meadows ešte predstaví spomenutý Martin. V utorok v 1. kole kvalifikácie neuspel Karol Beck. Právo na štart priamo v hlavnej singlovej súťaži majú Kližan a Lacko, medzi ženami Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová, Jana Čepelová a Karolína Schmiedlová.

Dvojhra mužov - kvalifikácia - 1. kolo:
Miloslav Mečíř ml. (SR) - Riccardo Bellotti (Tal.) 6:4, 6:3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies