Uruguajčan prežil štyri mesiace stratený v zime v Andách, jedol potkany

NETKY.SK • 9 September 2013, 06:23 • 2 min
Uruguajčan prežil štyri mesiace stratený v zime v Andách, jedol potkany

BUENOS AIRES - Päťdesiatosemročného Uruguajčana, ktorý sa pred štyrmi mesiacmi stratil v Andách počas zimy na južnej pologuli, našli v nedeľu nažive. S odvolaním sa na argentínske úrady o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Raúl Fernando Gómez bol nezvestný od mája, keď chcel na motocykli prejsť cez Andy z Čile do Argentíny. Záchranárom povedal, že sa mu motocykel pokazil a on sa pokúsil dokončiť cestu pešo, stratil však orientáciu v dvoch snehových búrkach. Miestna záchranná služba oznámila, že Gómeza previezli do nemocnice. Schudol približne 20 kilogramov a bol dehydrovaný, avšak vzhľadom na okolnosti, v ktorých sa ocitol, bol celkovo v pomerne dobrom zdravotnom stave. Gómez úradom povedal, že sa živil cukrom a hrozienkami, ktoré mal pri sebe, ako aj zvyškami zásob zanechaných v horských prístreškoch. Jedol tiež potkany, ktoré chytil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies