Úrady práce spúšťajú nový systém, "vybavovačky" pre ľudí sa majú uľahčiť

NETKY.SK • 3 Apríl 2012, 07:23 • 2 min
 Úrady práce spúšťajú nový systém, "vybavovačky" pre ľudí sa majú uľahčiť

Úrady práce spúšťajú nový systém, "vybavovačky" pre ľudí sa majú uľahčiť

slovakia

left justify in out

img

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ako aj podriadené úrady práce spúšťajú v tomto roku nový systém, prvou etapou bude v apríli zmena systému pri sprostredkovaní zamestnania. To by malo uľahčiť prácu nielen samotným pracovníkom, ale aj zamestnávateľom a nezamestnaným občanom.

"Ak si dnes úrady práce preposielajú zoznamy voľných pracovných miest, po novom budú využívať centrálnu databázu. Zefektívnia sa tak služby pre zamestnávateľov, keď budú hľadať zamestnanca, úrady im budú vedieť vybrať vhodných uchádzačov na výberové konanie z celoslovenskej databázy," konštatuje pre TASR hovorkyňa ústredia práce Andrea Hajdúchová.

Postupne úrady práce spustia aj ďalšie systémy. "Ide najmä o jednotnú správu dokumentov a systém riadenia sociálnych dávok. Informačný systém služieb zamestnanosti bude s týmito aplikáciami postupne prepojený. Odstránia sa tak situácie, keď klienti nosia často tie isté potvrdenia na rôzne odbory úradu práce, alebo so žiadosťou cestujú na úrad práce v mieste bydliska," vysvetľuje.

Hajdúchová dodáva, že pri prvom zoskenovaní dokumentu na úrade práce bude tento k dispozícii zamestnancom všetkých úradov na Slovensku. "Systémy úradov práce by mali byť postupne prepojené aj s inými úradmi, najmä so Sociálnou poisťovňou, živnostenskými či s daňovými úradmi a občania tak ušetria čas strávený na úradoch," uzatvára.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies