Úradujúci olympijský šampión v plávaní má problémy so srdcom, operácia nevyhnutnosťou

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 10:17 • 2 min
Úradujúci olympijský šampión v plávaní má problémy so srdcom, operácia nevyhnutnosťou

SYDNEY - Úradujúci olympijský víťaz na 100 m voľný spôsob Kyle Chalmers vypustil zo svojho programu na túto sezónu júlové majstrovstvá sveta v Budapešti. Šampionát musí ustúpiť operácii, ktorá by mala vyriešiť jeho problémy so srdcom.

slovakia

left justify in out

Iba osemnásťročný Austrálčan trpí supraventrikulárnou tachykardiou, čiže rýchlou srdcovou arytmiou, ktorá má pôvod nad komorami. Je považovaná za menej závažnú formu ako komorová tachykardia a za bežných okolností neohrozuje život pacienta.

 

"Abnormálne zvýšený rytmus činnosti srdca ma začína čoraz viac obmedzovať počas tréningu aj na súťažiach. Potrebujem operáciu. Jednému zákroku som sa už podrobil, ale, žiaľ, nepomohlo to," povedal Chalmers ktorý na aprílovom národnom šampionáte na krauliarskej stovke skončil druhý za Cameronom McEvoyom.

 

"Sme len na začiatku olympijského cyklu a s niektorými plavcami potrebujeme pracovať tak, aby si dokázali udržať vysokú výkonnosť ešte dlhý čas. Kyle má našu plnú podporu. Veríme, že zdravotná prestávka mu pomôže a bude jeho výhodou pri návrate na budúcoročných hrách Commonwealthu v Gold Coast," konštatoval hlavný tréner austrálskych plavcov Jacco Verhaeren.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies