Upratovacie čaty vykonali riadenú demolíciu mosta v Baltimore +VIDEO

NETKY.SK • 14 Máj 2024, 08:43 • 2 min
Upratovacie čaty vykonali riadenú demolíciu mosta v Baltimore +VIDEO

BALTIMORE - Upratovacie čaty vykonali v pondelok riadenú demolíciu najväčšieho zostávajúceho mostového poľa zrúteného mosta Francis Scott Key Bridge v americkom meste Baltimore.

slovakia

left justify in out

Demolícia mostového poľa je významným krokom k vyslobodeniu kontajnerovej lode Dali, pretože umožní opätovné vyzdvihnutie lode na hladinu a obnovu premávky v prístave, zatiaľ čo bude prebiehať záverečná fáza odpratávania trosiek. Loď je uväznená pod troskami mosta od 26. marca, keď utrpela poruchu, stratila výkon a vrazila do mosta, čím spôsobila jeho zrútenie.

Nehoda si vyžiadala šesť obetí a spôsobila zastavenie väčšiny lodnej dopravy smerujúcej do rušného prístavu v Baltimore alebo z neho.

Posádka lode od nehody nedostala povolenie opustiť ju, jej 21 členov sa venuje jej údržbe a asistuje vyšetrovateľom z Národnej rady pre bezpečnosť dopravy a Federálneho vyšetrovacieho úradu (FBI). Vyšetrovatelia skúmajú najmä elektrický systém lode, pretože jeho porucha pravdepodobne viedla k strate kurzu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AFP, Foto: Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies