VIDEO Najhorší sen všetkých ľudí s arachnofóbiou: V Brazílii z neba padali pavúky!

NETKY.SK • 15 Január 2019, 12:28 • 2 min
VIDEO Najhorší sen všetkých ľudí s arachnofóbiou: V Brazílii z neba padali pavúky!

Jeden by neveril, že aj takéto niečo môže byť realitou!

slovakia

left justify in out

Na svete je možné všetko. Príroda je absolútne nevyspytateľná a zrejme nikdy nás neprestane prekvapovať. To, čo je pre nejedného nočnou morou sa totiž v Brazílii stalo skutočnosťou. Z neba pršali pavúky a boli poriadne veľké!

 

Táto desivá situácia sa odohrala približne 250 km od mesta Sao Paulo pri obci Espírito Santo do Dourado, kam istý muž cestoval za rodinou. Okamžite, ako si všimol, čo je nad ním, začal natáčať video.

 

 

Vo vzduchu sa vznášali stovky pomerne veľkých pavúkov z rodu Parawixia bistriata. Vyzeralo to, akoby „pršali“ priamo z neba. Pravda bola ale taká, že viseli na gigantickej pavučine, ktorá sa rozprestierala vo výške na rozsiahlej ploche.

 

 

Ide o vzácny druh pavúka, ktorý sa takto správa za špecifických prírodných podmienok. Ak pretrváva teplé a vlhké počasie, pavúky si týmto spôsobom upletú pavučiny a držia sa na nich, pričom lovia hmyz a malé vtáky.

 

img

 

Pre človeka tento druh článkonožca nebezpečný nie je. Jeho pohryzenie by nám spôsobilo maximálne začervenanie kože podobné tomu po uštipnutí komárom. V každom prípade, zrejme len málokto by s čistým svedomím kráčal popod ich siete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies