Univerzita Mateja Bela otvára jedinečný študijný program, ktorý nemajú ani naši susedia z V4

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 14:41 • 2 min
Univerzita Mateja Bela otvára jedinečný študijný program, ktorý nemajú ani naši susedia z V4

BANSKÁ BYSTRICA – Jedinečný študijný program Ekonomika a manažment sociálnej práce prináša pre študentov Univerzita Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici. Ako pre agentúru SITA uviedla vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB Dana Straková, ide o prvý študijný program takéhoto druhu nielen na Slovensku, ale celkovo v krajinách V4.

slovakia

left justify in out

Ekonomická fakulta (EF) a Pedagogická fakulta (PF) UMB pripravili spoločný študijný program v bakalárskom stupni štúdia. Tým vytvorili možnosť pre záujemcov o štúdium, ktorí by chceli pracovať s deťmi a mladými ľuďmi, seniormi, rodinami, komunitami v rámci verejného, podnikateľského aj tretieho sektora a medzinárodných inštitúcií v ekonomickej a sociálnej oblasti.

Absolventi štúdia získajú kvalifikáciu v dvoch odboroch. „Na Ekonomickej fakulte majú študenti možnosť na odbore verejná ekonomika a služby študovať predmety spojené so sociálnou politikou, sociálnym podnikaním a jeho manažmentom či s riadením verejných služieb, kam patria aj sociálne služby. Chýba im však odbornosť sociálneho pracovníka,“ ozrejmila učiteľka na EF UMB Mária Murray Svidroňová, ktorú doplnila Alžbeta Brozmanová Gregorová z PF. „U nás zase na odbore sociálna práca študenti získavajú poznatky spojené so sociálnou prácou, majú zručnosti v práci s rôznymi typmi klientov, ale chýbajú im ekonomické a manažérske zručnosti. Bolo preto logické skombinovať predmety z oboch fakúlt a priniesť to, čo zamestnávatelia požadujú najviac.“

Nový študijný program reflektuje na podmienky pripravovaného zákona o sociálnej ekonomike, v ktorom by mali byť definované aj požiadavky na riaditeľa sociálneho zariadenia. „Štúdium pripraví absolventov pre potreby praxe. Získajú tak kvalifikáciu v dvoch odboroch - Verejná ekonomika a služby a Sociálna práca. Po ukončení štúdia môžu pokračovať v rámci oboch odborov, pripravujeme však aj nadväzný študijný program v druhom stupni štúdia. Prihlásiť sa možno do 30. apríla,“ dodala na záver Straková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies