Univerzita Komenského privítala zahraničných študentov, tento akademický rok ich bude 359

NETKY.SK • 18 September 2017, 12:25 • 2 min
Univerzita Komenského privítala zahraničných študentov, tento akademický rok ich bude 359

BRATISLAVA – V tomto akademickom roku bude na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave pôsobiť spolu 359 zahraničných študentov. Z toho 347 prichádza v rámci programu Erasmus+ a 12 na základe bilaterálnych dohôd. Zahraničných študentov dnes slávnostne privítali v Aule UK.

slovakia

left justify in out

„Keď prichádzajú študenti zo zahraničia, tak obohacujú aj našu komunitu študentov, pretože sa rozpráva v inom jazyku a študenti sa tak cvičia. Dozvedajú sa o tom, ako to funguje vonku, a potom sú viac motivovaní ísť do zahraničia,“ uviedla prorektorka pre medzinárodné vzťahy Daniela Ostatníková.

 

Záujem zo strany zahraničných študentov o UK podľa jej slov narastá. Najväčší záujem je o fakultu manažmentu. Nasleduje lekárska fakulta a fakulta práva.

 

Na UK bude v rámci programu Erasmus+ študovať 158 mužov a 189 žien. Najviac z nich prichádza zo Španielska (104), po ktorom nasledujú Portugalsko (44), Taliansko (42) a Francúzsko (34).

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies