Vo veku 81 rokov nás opustila legenda- Braňo Hronec

NETKY.SK • 25 Október 2022, 11:02 • 2 min
Vo veku 81 rokov nás opustila legenda- Braňo Hronec

BRATISLAVA - Slovenský hudobník, skladateľ a klavirista Branislav Hronec navždy odišiel vo veku 81 rokov. Informoval o tom humorista Oliver Andrásy.

slovakia

left justify in out

Hronec sa preslávil najmä projektom Orchester Braňa Hronca, ktorý zaujal publikum svojskou naivnou poetikou a výraznými melódiami.

Študoval na bratislavskom Konzervatóriu (hru na akordeón, dirigovanie, v tomto období mal jazzovú skupinu West Coast Combo). Na VŠMU začal študovať v roku 1961 (študoval dirigovanie a kompozíciu, skladbu u A. Moyzesa). V roku 1964 – 1982 viedol vlastnú vokálno-inštrumentálnu skupinu (najkôr sa volala Skupina Braňa Hronca a neskôr sa zo skupiny stalo sexteto, potom sa zo sexteta stal Orchester Braňa Hronca). Medzi rokmi 1984 – 1990 dirigent Tanečného orchestra Čs. televízie v Bratislave. Bol autorom tanečných piesní a spolupracoval s televíziou.

Andrásy zverejnil k smrti hudobníka smutný status na Facebooku.  "Dnes ráno ma zobudila manželka s tým, že si v telefóne našla sms správu. Judy Vargová nám oznámila, že v noci zomrel jej manžel, hudobník Braňo Hronec," napísal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies