UNICEF upozorňuje, že COVID-19 môže byť pre deti katastrofou

NETKY.SK • 13 Apríl 2020, 10:07 • 2 min
UNICEF upozorňuje, že COVID-19 môže byť pre deti katastrofou

KOLÍN NAD RÝNOM - Detský fond Organizácie Spojených národov (UNICEF) varoval, že aktuálna kríza spojená s novým koronavírusom ohrozuje základnú starostlivosť o najchudobnejšie deti v rozvojových krajinách a krízových oblastiach.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Obava o deti

"Táto pandémia je existenčnou hrozbou pre milióny detí," šéf nemeckej pobočky UNICEF Christian Schneider. "Len prostredníctvom medzinárodne koordinovaných aktivít dokážeme zabrániť tomu, aby sa svetová zdravotná kríza stala pre deti globálnou katastrofou," vyhlásil.

 

img

 

Utečenecké tábory

Najväčšie obavy podľa jeho slov predstavuje, že by sa vírus začal šíriť v preplnených utečeneckých táboroch v Grécku a v Sýrii. "Mnohé deti tam už teraz trpia na podvýživu a iné ochorenia a voči novým nebezpečenstvám nemajú dostatočnú imunitu," vysvetlil Schneider. To isté platí pre deti v krajinách regiónu Sahel a oblastí južnej Afriky.

 

img

 

Voda a mydlo nie sú samozrejmosť

Takmer 40 % Afričanov nemá doma možnosť umyť si ruky vodou a mydlom, čo predstavuje jeden z hlavných spôsobov, ako vzdorovať novému koronavírusu.

Schneider upozornil ďalej na to, že znepokojujúci je aj stúpajúci počet nakazených v Bangladéši. "Viac než 850 000 členov (menšiny moslimských) Rohingov žije v preplnených utečeneckých táboroch," uviedol. Stovky tisíc prenasledovaných Rohingov pred dvoma rokmi utieklo pred násilím armády zo susedného Mjanmarska do Bangladéša.

 

img

 

Chudobné krajiny 

Šéf UNICEF Nemecko poznamenal, že ochorenie COVID-19 silne zasiahlo aj Nemecko a jeho systém zdravotnej starostlivosti, ktorý je jedným z najlepších na svete. V tejto súvislosti upozornil na to, že najchudobnejšie krajiny sú okrem ničivých zdravotných následkov ohrozené aj sociálne a ekonomicky, čo ešte viac zhorší kritickú situáciu, v ktorej sa nachádzajú deti žijúce v týchto oblastiach.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies