Slovenských policajtov na hranici s Ukrajinou prekvapili divné zvuky

NETKY.SK • 6 November 2020, 9:23 • 2 min
Slovenských policajtov na hranici s Ukrajinou prekvapili divné zvuky

Počas kontroly na hraniciach vo Vyšnom Nemeckom počuli až akési búchanie. Dôvod šokoval mnohých.

slovakia

left justify in out

Strážcovia zákona sú na slovensko-ukrajinskej hranici zvyknutí na všeličo. Ale obrovská nezodpovednosť ich šokovala.

 

„Počas vykonávania hraničnej kontroly na termináli nákladnej dopravy na hraničnom priechode Vyšné Nemecké sa spod ložnej plochy návesov dvoch kamiónov ozývali zvuky a búchanie,“ vysvetlila polícia na sociálnej sieti s tým, že nasledovala hĺbková kontrola kamiónov. Výsledok ich šokoval, keďže toto správanie bolo nebezpečné z viacerých dôvodov, o to viac v dobe koronavírusovej pandémie.

 

 

„Pod ložnou plochou oboch návesov sa nachádzalo spolu 5 cudzincov,“ doplnila polícia s tým, že štyria Afganci a jeden Iránec nemali ani cestovné doklady. „Cudzinci aj vodiči oboch kamiónov, obaja štátni príslušníci Ukrajiny, boli predvedení na oddelenie. Jeden z cudzincov bol ošetrený pre opuch a bolesti v oblasti členku,“ vysvetlila polícia s tým, že na Slovensku boli neoprávnene.

 

„V zmysle zákona o pobyte cudzincov im bolo vydané rozhodnutie o zaistení na účel administratívneho vyhostenia,“ vysvetlili na sociálnej sieti a dodali, že ich čaká vyhostenie na Ukrajinu, ako posledného tranzitného miesta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona