Umenie na spôsob cisárových nových šiat: Ľudia platia milióny za neviditeľné obrazy!

NETKY.SK • 3 Október 2014, 10:28 • 2 min
Umenie na spôsob cisárových nových šiat: Ľudia platia milióny za neviditeľné obrazy!

NEW YORK – Neviditeľné umenie?! Znie to ako oxymoron, ale je to skutočnosť. Americká umelkyňa Lana Newstrom „vytvára“ neviditeľné umelecké diela. Niektorí sú za tieto „umelecké kúsky“ ochotní zaplatiť milióny.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročná „umelkyňa“ Lana Newstrom pôvodom z New Yorku o sebe tvrdí, že je prvým umelcom na svete, ktorý vytvára neviditeľné umenie. „Umenie je o predstavivosti a moje diela vyžadujú od ľudí interakciu. Musíte si predstaviť maľbu alebo sochu, ktorá sa pred vami nachádza,“ hovorí o svojej práci Lana Newstrom.

 

Jej agent Paul Rooney verí, že sa môže stať najväčšou umelkyňou dnešnej doby: „Ak vám opíše to, čo nemôžete vidieť, uvedomíte si, že jej neviditeľné diela môžu zarobiť milióny dolárov.“

 

Internetová stránka, na ktorej autorka ponúka svoje diela.

 

img

 

Či ide o umenie je diskutabilné. Ale skôr ide čisto o biznis, kde sa dá s minimálnym úsilím vytrieskať od bohatých, čo najviac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies