ÚLK a SFZ sa stále nedohodli, Tittel nemá problém odstúpiť

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 14:15 • 2 min
ÚLK a SFZ sa stále nedohodli, Tittel nemá problém odstúpiť

BRATISLAVA - O mesiac, presnejšie 30. júna 2014, vyprší zmluva o vzájomnej spolupráci medzi Slovenským futbalovým zväzom (SFZ) a Úniou ligových klubov (ÚLK), ktorá riadi dve najvyššie republikové súťaže. Obidve inštitúcie stále nenašli spoločnú reč.

slovakia

left justify in out

"Už niekoľko mesiacov prebiehajú rokovania medzi zástupcami SFZ a ÚLK ohľadom novej zmluvy, ktorá by mala platiť pre najbližšie obdobie. Mrzí ma, že na strane ´zväzu´ nie je pochopenie, aby bola zmluva štandardná - taká, ako je v iných profesionálnych futbalových ligách," uviedol po utorkovej tlačovej besede ÚLK jej prezident Dušan Tittel a pokračoval: "Naše pohľady sú úplne rozdielne. Únia ligových klubov rešpektovala zmluvu, ktorá bola v roku 2009 podpísaná mojím predchodcom Karolom Belaníkom a bývalým šéfom SFZ pánom Laurincom. My sme ju dodržali vo všetkých bodoch. Na strane SFZ sú však body, ktoré neboli splnené. Predovšetkým v rozvoji profesionálneho futbalu sme chceli do novej zmluvy pripravovanej na ďalšie obdobie minimálne štyroch rokov, aby tam boli definované veci, ktoré môžu posunúť slovenský futbal dopredu. Bohužiaľ, zo strany SFZ nedošlo k dohode. Teraz je na zástupcoch ÚLK, ktorý rokujú s predstaviteľmi SFZ, aby dohodli takú dobrú zmluvu, pre ktorú by mohli byť kluby spokojné." 

 

Na otázku, či "nedohoda" a doterajšie nenájdenie východiska a spoločnej reči pri riadení ligových súťaží nie je aj o jeho osobných vzťahoch s vedúcimi činiteľmi ´zväzu´, Dušan Tittel odpovedal: "Prezidentský mandát mám do februára 2015. Ja som informoval kluby Únie, že som ochotný odstúpiť z funkcie v prípade, že moja osoba je problémom pri podpísaní novej zmluvy so Slovenským futbalovým zväzom. Aby to bolo pre dobro profesionálneho futbalu." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies