Ukrajinský prezident chce požiadať parlament o zrušenie neutrality krajiny

NETKY.SK • 17 December 2014, 15:43 • 2 min
Ukrajinský prezident chce požiadať parlament o zrušenie neutrality krajiny

VARŠAVA - Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes povedal, že sa rozhodol nasmerovať svoju krajinu na kurz k euroatlantickej bezpečnostnej integrácii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas vystúpenia pred oboma komorami poľského parlamentu oznámil, že po návrate do Kyjeva predloží ukrajinskému parlamentu návrh na ukončenie neutrálneho štatútu Ukrajiny.
      

O Severoatlantickej aliancii sa Porošenko priamo nezmienil, uviedla agentúra Reuters. Ukrajinský prezident ďalej povedal, že jeho cieľom tiež je, aby jeho krajina v roku 2020 podala prihlášku do Európskej únie.
      

"Dnes v tejto (parlamentnej) komore som prijal rozhodnutie, že sa moja krajina vráti na kurz smerom k integrácii so sférou euroatlantickej bezpečnosti," citovala agentúra Porošenka, ktorý hovoril cez prekladateľa. "Takže, po svojom návrate podám návrh ukrajinskému parlamentu na zamietnutie neutrálneho štatútu mojej krajiny," dodal Porošenko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies