Prezidentka podporila rozšírenie Európskej únie o Ukrajinu

NETKY.SK • 28 Február 2022, 15:10 • 2 min
Prezidentka podporila rozšírenie Európskej únie o Ukrajinu

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa vyslovila v pondelok za rozšírenie Európskej únie o Ukrajinu. TASR o tom informuje na základe jej vyjadrenia, ktoré zverejnila na Twitteri.

slovakia

left justify in out

img

 

„Ukrajina je Európa. A mala by byť aj v Európskej únii. Súhlasím s výzvou (ukrajinského) prezidenta Volodymyra Zelenského, aby EÚ spravila rozhodný krok smerom k členstvu Ukrajiny v EÚ. Je načase,“ uviedla.

 

 

Zelenskyj v pondelok vo videopríhovore vyhlásil, že žiada Európsku úniu o okamžité pristúpenie Ukrajiny podľa nového osobitného postupu. Slovenský premiér Eduard Heger v rozhovore pre týždenník Politico vyjadril podporu otvoreniu „úplne nového (prístupového) postupu“ pre Ukrajinu, ktorú sužuje vojna a „chce byť súčasťou Európy“.

 

Predseda Európskej rady Charles Michel následne uviedol, že medzi 27 členskými štátmi EÚ existujú nezhody týkajúce sa rozšírenia eurobloku. Dodal, že Ukrajina bude musieť predložiť oficiálnu žiadosť o pristúpenie a následne budú musieť členské štáty prísť s jednomyseľným stanoviskom.

 

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Ruské osobnosti odsudzujú inváziu na Ukrajinu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies