Portugalsko sa stalo premiérovým víťazom Ligy národov

NETKY.SK • 10 Jún 2019, 09:02 • 2 min
Portugalsko sa stalo premiérovým víťazom Ligy národov

PORTO - Prvý ročník Ligy národov spoznal počas včerajšieho večera svojho víťaza. Stal sa ním tím Portugalska okolo hviezdneho Cristiana Ronalda, ktorý vo finále narazil proti odhodlaným Holanďanom. O výsledku zápasu rozhodol jediný gól.

slovakia

left justify in out

Úvod zápasu sa začal vo vysokom tempe. V 5. minúte si Bernardo Silva nabehol na kolmú prihrávku do šestnástky a po kontakte s van Dijkom spadol, penalta sa však nepískala. Portugalci postupne zrýchlili hru a snažili sa dlhšie usadiť na súperovej polovici. Fernandez vyslal prvú strelu na holandskú bránku, no Cillessen si s ňou bez problémov poradil. Ronaldov pokus zrazil van Dijk na rohový kop, po ktorom najlepší strelec v histórii portugalskej reprezentácie hlavičkoval do stredu bránky.

 

img

 

Úvod druhého polčase sa odohral opäť pred holandskou bránou. Portugalci si svojou aktivitou vybojovali sériu rohových kopov, avšak vytúžený gól ešte nestrelili. Holanďania po príchode striedajúceho Promesa ožili, skúšali to prienikmi po krídlach a po jednom z nich sa v dobrej šanci ocitol Depay, jeho zrazenú strelu však Patricio zlikvidoval. V 60. minúte zahrmelo na druhej strane. Po rýchlom protiútoku Portugalcov a šikovnej pätičke Bernarda Silvu napriahol spoza šestnástky Guedes a bombou k ľavej žrdi prepálil Cillessena.

 

 

V závere poslal tréner Oranjes Ronald Koeman na ihrisko skúseného Luuka de Jonga, no ani jeho aktivita nepriniesla vyrovnávajúci gól. Po záverečnom hvizde tak vypukla na Estádio de Dragau obrovská radosť. Portugalsku sa po Eure 2016 podarilo vyhrať vyhrať druhý veľký turnaj. 

 

img

 

Finále Ligy národov 2018/2019:

Porto

 

Portugalsko - Holandsko 1:0 (0:0)

Gól: 60. Guedes. 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies