Ukrajinský dronový útok zasiahol muničný sklad na Kryme

NETKY.SK • 24 Júl 2023, 10:45 • 2 min
Ukrajinský dronový útok zasiahol muničný sklad na Kryme

KYJEV / MOSKVA - Ukrajinský dronový útok zasiahol v noci na pondelok muničný sklad v meste Džankoj na Krymskom polostrove. Uviedol to Ruskom dosadený gubernátor Krymu Sergej Axionov.

slovakia

left justify in out

Podľa Axionova bol pri útoku poškodený aj obytný dom a ruská protivzdušná obrana zneškodnila nad Krymom 11 bezpilotných lietadiel. Bezprostredne po útoku nebol známy rozsah škôd na muničnom sklade, ani to, či ho zasiahol priamo dron, alebo ho poškodili úlomky zostreleného bezpilotného lietadla. Rusko má neďaleko mesta Džankoj vojenskú základňu.

Ukrajinskí predstavitelia dlhodobo tvrdia, že mesto a jeho okolie sa zmenilo na najväčšiu vojenskú základňu Moskvy na Kryme. Rusko nezákonne anektovalo Krym v roku 2014. V uplynulých týždňoch čelil tento polostrov viacerým útokom. Kyjev sa netají tým, že má v pláne Krym oslobodiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies