Ukrajinské deti si dnes pozreli parlament a Bratislavský hrad

NETKY.SK • 19 Október 2015, 14:15 • 2 min
Ukrajinské deti si dnes pozreli parlament a Bratislavský hrad

BRATISLAVA – Deti z ukrajinskej Doneckej oblasti, ktoré sú na dvojtýždňovej návšteve na Slovensku, si dnes pozreli slovenský parlament a Bratislavský hrad.

slovakia

left justify in out

Na návštevu pozval deti predseda NR SR Peter Pellegrini. Prišlo ich sto a bývajú v účelovom zariadení Častá-Papiernička.

 

"Vitajte, cíťte sa tu ako doma," privítal dnes deti v parlamente Pellegrini. Je rád, že zákonodarný zbor môže deti z nepokojmi zmietanej oblasti priviesť na iné myšlienky. "Som rád, že aj Národná rada môže aspoň trochu zmierniť utrpenie týchto detí a priviesť ich na iné myšlienky," povedal Pellegrini. Deti si pre predsedu parlamentu pripravili pesničky a hru na saxofón. Dali mu tiež darčeky vrátane ukrajinskej vlajky.

 

Výber detí na Slovensko uskutočnili ukrajinské občianske združenia (OZ Nový Mariupol z Ukrajiny - Donecká oblasť a OZ Kresťanská rodina). Na zoznam sa dostali deti, ktoré boli evakuované, presídlené z okupovaného územia, aj tie, ktoré žijú vo vojnovej zóne pri demarkačnej línii. Deti z Ukrajiny už na Slovensku boli, na jar prišlo 90 detí z Luhanskej oblasti.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies