Ukrajinská armáda pokročila na fronte vo všetkých smeroch, uviedol prezident Zelenskyj

NETKY.SK • 27 Jún 2023, 09:15 • 2 min
Ukrajinská armáda pokročila na fronte vo všetkých smeroch, uviedol prezident Zelenskyj

KYJEV - Ukrajinská protiofenzíva zameraná na oslobodenie Ruskom okupovaného územia úspešne pokračuje. Ukrajinský prezident Zelenskyj sa stretol s vojakmi, ktorí sa podieľali na bojoch o mesto Bachmut v Doneckej oblasti, i s jednotkami v Záporožskej oblasti.

slovakia

left justify in out

Ukrajinská protiofenzíva zameraná na oslobodenie Ruskom okupovaného územia úspešne pokračuje. V pondelok to uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, informuje TASR na základe správy agentúry DPA. "Dnes (v pondelok) naši bojovníci pokročili vo všetkých smeroch, je to šťastný deň," povedal Zelenskyj vo svojom pravidelnom večernom videoodkaze natočenom vo vlaku po tom, ako navštívil vojakov na východe a juhu krajiny. "Poprial som chlapcom viac takýchto dní," dodal.

 

Ukrajinský prezident sa stretol s vojakmi, ktorí sa podieľali na bojoch o mesto Bachmut v Doneckej oblasti, i s jednotkami v Záporožskej oblasti. Počas oficiálnej časti návštevy odovzdal vyznamenania viacerým vojakom, pričom dvaja z nich dostali najvyššie štátne vyznamenanie pre príslušníkov armády – rad Zlatej hviezdy. Vypočul si aj hlásenie o situácii na bojiskách od veliteľa pozemných síl Olexandra Syrského. Zelenskyj skonštatoval, že išlo o rušný deň plný emócií. Kyjev v pondelok oznámil, že ukrajinským silám sa podarilo oslobodiť ďalšiu obec, ktorú okupovali ruské sily. "Všetka naša pôda bude oslobodená – úplne všetka," dodal ukrajinský prezident.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies