Ukrajina získala z nového úveru MMF prvých 5 miliárd USD

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 12:09 • 2 min
Ukrajina získala z nového úveru MMF prvých 5 miliárd USD

KYJEV - Kyjev získal od Medzinárodného menového fondu (MMF) prvú tranžu v rámci jeho nového 4-ročného záchranného úveru pre Ukrajinu. Povedal to dnes hovorca Ukrajinskej národnej banky. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hodnota celého úveru dosahuje 17,5 miliardy USD (16,49 miliardy eur) a prvá tranža 5 miliárd USD. Ukrajina tak prvé peniaze z nového úveru získala len dva dni po tom, ako Výkonná rada MMF predbežne dohodnutú pôžičku na svojom zasadnutí schválila.

 

Nový úver od MMF by mal Ukrajine otvoriť cestu k získaniu ďalších financií aj od ostatných veriteľov. Pôžička fondu je totiž len časťou z celkového balíka plánovanej pomoci pre Ukrajinu, ktorý dosahuje okolo 40 miliárd USD.

 

Okrem 17,5 miliardy USD od MMF, je to ešte 7,5 miliardy USD, ktoré by mali Kyjevu poskytnúť ďalšie medzinárodné inštitúcie a zvyšných 15 miliárd USD by Ukrajina chcela získať cez dohodu o reštrukturalizácii svojho dlhu. Ako povedala ukrajinská ministerka financií Natalia Jaresková, rozhovory sa začínajú dnes.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies