Ukrajina venuje vyše 100 miliónov eur na rekonštrukciu vojnou zničeného Donbasu

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 07:07 • 2 min
Ukrajina venuje vyše 100 miliónov eur na rekonštrukciu vojnou zničeného Donbasu

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko podpísal dnes zákon, ktorý umožní venovať viac než tri miliardy hrivien (105 miliónov eur) na rekonštrukciu infraštruktúry vo vojnou zničenom Donbase. Informovala o tom agentúra Ukrinform.

slovakia

left justify in out

"Viac ako tri miliardy hrivien bude odoslaných do miestnych rozpočtov Doneckej a Luhanskej oblasti v záujme rýchlej obnovy Donbasu," uvádza sa vo vyhlásení Porošenkovej kancelárie.

 

Vyčlenené zdroje sa majú v prvom rade použiť na opravy a rekonštrukcie 21 škôl, výstavbu a obnovu 23 kliník a 29 materských škôl a obnovenie činnosti regionálneho ukrajinského divadla. Ďalej sa z nich majú financovať investície do vodárenskej siete, sprejazdnenie 60 kilometrov ciest a opravy šiestich zničených mostov v Luhanskej oblasti.

 

Boje v Donbase medzi ukrajinskými vládnymi silami a proruskými separatistami si doposiaľ vyžiadali vyše 9000 obetí na životoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies