Sociálna práca ako študijný odbor

NETKY.SK • 29 August 2019, 17:30 • 2 min
Sociálna práca ako študijný odbor

Odbor „Sociálna práca“ pozná každý, avšak v čom presne spočíva? Pre niektoré pracovné pozície je práve titul z tohto oboru nevyhnutný. Toto si uvedomuje aj Vysoká škola Danubius, ktorá poskytuje pre svojich študentov hneď niekoľko benefitov.

slovakia

left justify in out

Vysoká škola Danubius dáva možnosť uchádzačom, ktorý sa prihlásili na odbor „Sociálna práca“  študovať dennou i externou formou štúdia. Berie sa ohľad aj na zamestnaných študentov, preto môže byť metóda štúdia kombinovaná, to znamená prezenčná a distančná, alebo distančná. Po online registrovaní  bez nutnosti návštevy priestorov školy si študenti môžu vybrať v rámci študijného programu aj jednu z nasledovných špecializácii:

 

- sociálne podnikanie

- predprimárna pedagogika

- špeciálna a liečebná pedagogika
- manažment
- andragogika
- sociálna práca so seniormi
- právo sociálneho zabezpečenia
- sociálno-právna ochrana detí

 

img

 

Výber špecializácie však nie je povinný. Škola okrem iného poskytne študentom i všetky potrebné učebné materiály. Obsah prednášok je pravidelne aktualizovaný a používajú sa učebnice, ktoré neboli vydané skôr ako pred rokom 2008. Štruktúra prednášok je jasná, študentom stanovená podľa najnovších didaktických požiadaviek, ktoré sú založené na interaktívnom prístupe „študent -pedagóg“. Prednášky sú orientované na prax a praktické zručnosti a schopnosti,  nie len vo oblasti sociálnej práce, ale aj  iných vedných disciplín ako napr.  právo, verejná politika, psychológia, PR, marketing, tvorba projektov, riadenie ľudských zdrojov, mediácia, manažment, komunikačné zručnosti a pod.

Okrem individuálneho prístupu je veľkou výhodou aj flexibilita skúškových termínov, ktoré môžu byť skupinové, ale aj individuálne.

 

img

 

Kvalita vzdelávania je garantovaná kvalifikovanými pedagógmi z praxe. Práve vďaka tomu a systému „Mastery learning“  (študent si volí vlastné tempo štúdia podľa študijných podkladov, ktoré sa mu doručia e-mailom, ešte pred začiatkom semestra sú to: základné moduly predmetu, elektronická učebnica alebo prednášky predmetu, literatúra, otázky na skúšku) vytvára škola dokonalé prostredie aj pre ľudí, ktorí si plnia svoje pracovné povinnosti v zahraničí,  či ženy na materskej. Štúdium poskytujeme aj zahraničným študentom, ktorí sa môžu absolvovať  výučbový model  slovenského jazyka.

 

img

 

Vysoká škola Danubius aktívne využíva aj modernú technológiu ako je e-learning. Dôraz sa kladie na učenie, nie na vyučovanie, preto zabezpečuje podporné služby k štúdiu ako sú vlastné praxové strediská, knižnica, reprografia, laminovanie, väzba, internet. Skúšky sú vedené formou kreatívnych rozhovorov učiteľa so študentom aj prostredníctvom IKT (napr. skype), štátne skúšky sú prezentáciou vedomostí študenta.

 

Škola sa drží zásad: čo sa neosvedčilo v praxi, nevyučujme. Našim najvyšším princípom je spokojnosť študenta

 

Prihlásiť sa na odbor „Sociálna práca“ je možné až do septembra. Všetci študenti sú vnímaní ako klienti školy, preto sa jej vedenie snaží čo najviac vyjsť v ústrety požiadavkám jednotlivcov. Viac informácii nájdete na stránke školy.

 

img


 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona