AKTUALIZÁCIA: Marcel Forgáč pokračuje v moderovaní očkovacej lotérie

NETKY.SK • 20 August 2021, 06:57 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Marcel Forgáč pokračuje v moderovaní očkovacej lotérie

Minulú nedeľu mala očkovacia lotéria Byť zdravý je výhra premiéru a rozpútala obrovské vášne. Terčom kritiky sa stali aj samotní moderátori. Marcel Forgáč zvažoval odchod z postu moderátora, no napokon zostáva.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 20. augusta 13:55

Škandály okolo programu prinútili Forgáča premýšľať o odchode. Nakoniec sa však všetky strany dohodli a Forgáč naďalej zostáva v tíme. „Dohodli sme sa a nastanú nejaké zmeny,“ povedal Forgáč, no viac prezradiť nechcel.

 

 

Rokovania sa diali v utajení. „Obsah pracovných stretnutí zamestnancov a spolupracovníkov RTVS je internou záležitosťou inštitúcie. Všetky zásadné informácie, ktoré z takýchto stretnutí vyplývajú pre divákov či poslucháčov, RTVS zakaždým náležitým spôsobom komunikuje,“ potvrdila rokovania pre Nový Čas hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová. 

 

„K prípadným zmenám lotérie stále platí, že o ďalšom postupe budeme informovať hneď, ako bude prijaté rozhodnutie všetkých zodpovedných zložiek.“

 

„Ja som svoju prácu odviedol najlepšie, ako viem, profesionálne. Každému vyžrebovanému výhru zo srdca prajeme. Sme neustále v kontakte s notárskym tímom, ktorý dohliada na regulárnosť priebehu celého prenosu. Nemám kompetenciu rozhodovať o tom, či niekto má, alebo nemá nárok výhru dostať. Môj názor teda nemá v konečnom rozhodovaní žiadnu váhu,“ uviedol Forgáč.

 

Pôvodná správa

O rozprávkovú výhru prišli štyria súťažiaci. Lotéria rozpútala doslova hystériu. Kritike sa nevyhli ani moderátori Vera Wisterová a Marcel Forgáč. Podľa informácií portálu cas.sk, Forgáč zvažuje odchod z lotérie. 

 

img

 

Prečítajte si: OĽANO: Pellegriniho charakter je hanbou na hanbu!

 

Ovzduším sa šíria negatívne názory na premiérovú očkovaciu lotériu. Ľudia ju nazývajú totálnym chaosom, ktorý pripravil ľudí o peniaze, ako napríklad Zuzanu z Prešova. No o neprišla len Zuzana. Emócie však neovplyvnili len súťažiacich. Zasiahli oboch moderátorov. Wisterová si následne vyslúžila narážky na svoje správanie pre svoj hlasný výkrik. Forgáč si to odskákal tiež.

 

Možno vás zaujme: Štát vyplatí výhry očkovacej lotérie v sumách znížených o daň

 

Marcel Forgáč zvažuje odchod z lotérie

"Škandály okolo šou sú priveľké. Je toho naňho už veľa, a preto sú úvahy skončiť v lotérii na mieste,“ povedal zdroj blízky moderátorovi. Forgáč informácie potvrdil len nepriamo. „Popoludní máme veľké stretnutie k tomu, ako ďalej. Udiali sa veci, ktoré sme my ako moderátori ani nespôsobili, ani nemali ako ovplyvniť. Dnes je veľké stretnutie celého tímu, kde si povieme, ako ďalej,“ dodal Forgáč. 

 

Moderátori si robili veľké nádeje

"Myslím si, že akákoľvek forma, ktorá prispeje k tomu, aby sa v tejto krajine dalo fungovať normálne, to znamená forma toho, aby sme sa dostali čo najskôr k nejakej kolektívnej bezpečnosti, je dobrá. Nemienim ľudí, ktorí sa nechcú dať zaočkovať, osobne presviedčať na ulici, aby tak urobili a možno práve toto je forma, ktorá bude fungovať. Televízia má vždy nejaké svoje preferencie a ja som bol jednou z nich a nakoniec sme sa nejakým spôsobom dokázali dohodnúť,“ povedal pre cas.sk Forgáč.

 

Prečítajte si napríklad: Podľa sociologičky je očkovacia lotéria uplácaním. Nezaočkovaných nepresvedčí!

 

Motiváciou bol zrejme, okrem iného, aj plat, ktorý mali obaja moderátori získať za  odvedenú prácu. Za 12 večerných programov a týždenné žrebovania od pondelka do piatka by mali zarobiť od 20 do 30-tisíc eur. Forgáčovi sa zrejme neoplatí čeliť toľkej kritike ani napriek vysokému platu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies