Ukrajina prehrala so Severným Írskom 0:2, Stepanenko: Už sme asi mimo hry

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 08:10 • 2 min
Ukrajina prehrala so Severným Írskom 0:2, Stepanenko: Už sme asi mimo hry

LYON - Futbalisti Severného Írska zvíťazili vo svojom druhom zápase na EURO 2016 vo Francúzsku nad Ukrajinou 2:0 a do tabuľky C-skupiny si pripísali prvé tri body.

slovakia

left justify in out

O historickom víťazstve nováčika majstrovstiev Európy rozhodol gól Garetha McAuleyho zo 49. minúty. Skóre zápasu uzavrel Niall McGinn v nadstavenom čase. V zápase malo svoje zastúpenie aj Slovensko, keďže asistentom českého rozhodcu Pavla Královca bol Slovák Roman Slyško. Ukrajina je po dvoch dueloch bez bodu a jej šance na postup sa výrazne znížili.

 

Dianie v C-skupine uzavrú v utorok 21. júna, keď sú o 18.00 na programy zápasy tretieho kola. Hráči Severného Írska nastúpia v Paríži proti Nemecku, Ukrajinci budú hrať v Marseille proti Poľsku.

 

C-skupina, 2. kolo:

Ukrajina - Severné Írsko 0:2 (0:0)

Gól: 49. McAuley, 90.+6 McGinn. Rozhodovali: Královec - Mokrousch (obaja ČR), R. SLYŠKO (SR), ŽK: Selezňov, Sydorčuk - Ward, Dallas, J. Evans

Zostavy:

Ukrajina: Pjatov - Fedeckij, Chačeridi, Rakickij, Ševčuk - Sydorčuk (74. Garmaš), Stepanenko - Jarmolenko, Kovalenko (82. Zinčenko), Konopľanka - Selezňov (70. Zozuľa)

Severné Írsko: McGovern - Hughes, Cathcart, McAuley, J. Evans - C. Evans (90. McNair), S. Davis, Norwood - Ward (68. McGinn), Dallas - Washington (83. Magennis)

 

 

 

V zápase dvoch tímov, ktoré v úvodných zápasoch prehrali, boli v pozícii favorita Ukrajinci. Tí síce v prvom polčase mali loptu viac na svojich kopačkách, ale nebezpečnejšie vyzerali ofenzívne akcie Severných Írov. Jediná priama strela Ukrajincov na súperovu bránku prišla v 24. minúte, ale Rakickij pokusom do stredu bránky neprekvapil McGoverna. Jeho spoluhráči mohli streliť Ukrajincom gól "do šatne," ale Davisovu strelu brankár Pjatov stihol vyraziť.

 

Ukrajinci začali druhý polčas hlavičkou Selezňova, ktorý McGovernovu bránku tesne minul. Trest za nevyužitú príležitosť na seba nenechal dlho čakať. Centrovaná lopta Norwooda našla hlavičkujúceho Garetha McAuleyho, ktorý otvoril skóre - 0:1. Aj tretím zaujímavým momentom v úvode druhého polčasu bol pokus hlavou. Ukrajinec Selezňov však McGoverna ani tentoraz neprekonal. V 57. minúte bol zápase pre silné krupobitie na pár minút prerušený. Severným Írom sľubný náskok dodal sebavedomie a Ukrajincom sa proti organizovanej hre súpera útočilo veľmi ťažko. Kovalenko skúšal šťastie strelou spoza šestnástky, ale jeho pokus v 69. minul bránku. Hlavný rozhodca Královec nadstavil až šesť minút a v ich závere ešte Severní Íri spečatili svoje víťazstvo. Strelu Dallasa vyrazil ukrajinský brankár Pjatov priamo pred McGinna, ktorý nekrytý uzavrel na 0:2.

 

Hlasy (uefa.com):

Gareth McAuley, strelec prvého gólu Sev. Írska: "Mnoho ľudí hovorilo, že nezískame ani bod a my sme získali tri. Podobne ako dnes sme chceli hrať už proti Poľsku, ale dnes sme podali omnoho lepší výkon. Na prehru s Poľskom sme správne zareagovali a stálo to za to. Naši fanúšikovia si zaslúžia pochvalu, pretože boli s nami bez ohľadu na to, čo sa deje."

 

Taras Stepanenko, stredopoliar Ukrajiny: "Dnes to bolo buď - alebo. Zápas bol o tom, že kto dá prvý gól, ten vyhrá. Momentálne sa zdá byť jasné, že sme už mimo z hry o postup."

 

Tabuľka C-skupiny:

1. Nemecko 1 1 0 0 2:0 3

2. Sev. Írsko 2 1 0 1 2:1 3

3. Poľsko 1 1 0 0 1:0 3

4. Ukrajina 2 0 0 2 0:4 0

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies