Ukrajina ponesie kolosálne škody ak pozastaví obchod s Ruskom

NETKY.SK • 14 August 2018, 10:54 • 2 min
Ukrajina ponesie kolosálne škody ak pozastaví obchod s Ruskom

KYJEV - Kyjev očakávajú kolosálne škody ak pozastaví obchodné vzťahy s Ruskom, povedal bývalý minister hospodárstva Ukrajiny, Viktor Suslov v televíznom vysielaní "112 Ukrajina".

slovakia

left justify in out

Politik poznamenal, že Rusko je aj naďalej najväčším obchodným partnerom Ukrajiny. "Priznajme si: pre Ukrajinu je to dobre, pretože po tom všetkom, je Rusko významný trh pre ukrajinské výrobky a dáva príležitosť nákupu kľúčových výrobkov pre Ukrajinu. Ukrajina kupuje od Ruska jadrové palivo, ktoré je nevyhnutné pre prevádzku jadrových elektrární, ktoré produkujú viac ako polovicu ukrajinskej elektriny. Zastavenie týchto staníc by znamenalo úplnú katastrofu. Existuje mnoho ďalších príkladov.“ zdôraznil ekonóm.

 

Ex-minister tiež povedal, že Kyjev už pociťuje dôsledky ukončenia spolupráce s Ruskom v rade priemyselných odvetví. "Existujú príklady, kde je spolupráca prerušená, napríklad v kozmickom priemysle. A práve kvôli tomu, žiaľ, Ukrajina, prestala vyrábať rakety a nezúčastňuje sa ani na raketových štartoch. Alebo napríklad letectvo. Už tri roky Ukrajina nevyrobila jediné lietadlo," dodal Suslov.

 

Ex-minister nesúhlasil s pozastavením obchodu s Ruskom, pretože, podľa jeho názoru, Ukrajina bude kvôli takýmto krokom trpieť. "Návrh Juščenka o úplnom zastavení obchodných a hospodárskych vzťahov s Ruskom spôsobí obrovské škody pre ukrajinskú ekonomiku a ešte viac zníži životné úroveň Ukrajincov. Ak prestaneme obchodovať s Ruskom, len z tranzitu plynu, stratíme tri miliardy dolárov ročne. A to je len jedna časť. Preto si myslím, že Juščenkov návrh je mierne povedané, nerozumný," uzavrel politik.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies