Ukrajina nepustí Le Penovú na svoje územie kvôli výrokom o Kryme

NETKY.SK • 4 Január 2017, 16:12 • 2 min
Ukrajina nepustí Le Penovú na svoje územie kvôli výrokom o Kryme

KYJEV - Ukrajina zrejme zakáže vstup na svoje územie francúzskej pravicovo-populistickej političke Marine Le Penovej. Dôvodom sú jej vyjadrenia legitimizujúce ruskú anexiu Krymského polostrova z roku 2014.

slovakia

left justify in out

"Opakovaním kremeľskej propagandy táto francúzska politička prejavuje neúctu k suverenite a územnej celistvosti Ukrajiny a úplne ignoruje základné princípy medzinárodného práva," uvádza sa v dnešnom vyhlásení ukrajinského rezortu diplomacie.

 

Líderka Národného frontu (FN) v utorok vyhlásila, že pripojenie Krymu k Rusku nebolo nelegálne, keďže tamojší obyvatelia o tom rozhodli v referende. Sporný plebiscit neuznali EÚ ani USA a odsúdilo ho aj Valné zhromaždenie OSN.

 

Ministerstvo zahraničných vecí v Kyjeve zdôraznilo, že Le Penovej výroky o Kryme sú v rozpore s ukrajinskými zákonmi a "nevyhnutne budú mať dôsledky". V tejto súvislosti pripomenulo prípady niekoľkých francúzskych poslancov, ktorým Ukrajina vlani zakázala vstup na svoje územie za to, že navštívili Ruskom obsadený Krym bez jej súhlasu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies