Státisíce ľudí podpísali petíciu za zrušenie ohňostrojov

NETKY.SK • 29 December 2019, 08:30 • 2 min
Státisíce ľudí podpísali petíciu za zrušenie ohňostrojov

SYDNEY - Vyše štvrť milióna Austrálčanov podpísalo petíciu za zrušenie novoročných ohňostrojov v Sydney a žiadajú použiť tieto peniaze na boj proti požiarom ohrozujúcim mesto. Podľa petície stáli minuloročné ohňostroje v meste približne 5,8 milióna austrálskych dolárov (3,6 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Organizátori tiež uvádzajú, že svetelná šou by mohla "traumatizovať niektorých ľudí", ktorí už teraz majú problém s "nadmerným dymom v ovzduší".

Starostka mesta Clover Mooreová však oznámila, že ohňostroje sa budú konať ako zvyčajne. Podľa jej slov sa totiž plánujú 15 mesiacov vopred a väčšina rozpočtu je preto už vyčerpaná.

 

img


Austrálčania, ktorí petíciu Change.org podpísali, však považujú potenciálne konanie akcie za "urážku". "Austrálčania v celej krajine potrebujú peniaze na opätovnú výstavbu ich škôl a domovov. Je to vec priority a takto môžme ukázať, že sa o nich zaujímame," uviedol jeden zo signatárov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies