Kyjev a Odeská oblasť v Ukrajine čelili útokom dronov Ruska

NETKY.SK • 2 August 2023, 10:00 • 2 min
Kyjev a Odeská oblasť v Ukrajine čelili útokom dronov Ruska

KYJEV - Dronový útok na ukrajinské hlavné mesto Kyjev spôsobil škody vo viacerých mestských častiach, oznámil v noci na stredu starosta Kyjeva Vitalij Kličko. Drony pritom útočili i na Odeskú oblasť na juhu Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Na Kyjev zaútočila v noci na stredu skupina najmenej desiatich dronov, uviedol šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko. "Všetky vzdušné ciele... boli zachytené a zničené včas," dodal. "V dôsledku útoku nepriateľa na hlavné mesto a pádu trosiek (drona) bola poškodená nerezidenčná budova v mestskej časti Solomianka," uviedol Kličko na sociálnej sieti Telegram.

V tejto mestskej časti sa pritom nachádza medzinárodne letisko. Starosta Kyjeva okrem toho informoval o požiari stromu v štvrti Sviatošinskyj. Dodal, že pri útoku nikto nezomrel ani neutrpel zranenia. V mestskej časti Holosijivkyj spadli časti dronu na ihrisko a vypukol požiar v nerezidenčnej budove, uviedla kyjevská vojenská administratíva. Dodala, že na mieste sú záchranné zložky. Vojenská administratíva mesta už skôr počas noci vydala varovanie pred útokom dronov a vyzvala obyvateľov, aby zostali v úkrytoch. Spravodajca AFP v Kyjeve počul okolo 3.00 h miestneho času v meste najmenej tri výbuchy. 

Dronovému útoku čelila v noci i Odeská oblasť, uviedla na Telegrame tamojšie regionálna vojenská správa. Pri útoku bola poškodená infraštruktúra prístavu i priemyselná infraštruktúra, oznámil tamojší gubernátor Oleh Kiper. K útokom prišlo asi deň po tom, čo Rusko uviedlo, že zostrelilo ukrajinské drony vyslané na Moskvu, Krym a ruské plavidlá v Čiernom mori. Behom niekoľkých dní bola pritom v Moskva poškodená v dôsledku útokov už druhýkrát výšková budova. V pondelok Moskva oznámila, že zintenzívni svoje útoky na ukrajinskú vojenskú infraštruktúru v reakcii na dronové útoky na územe Ruska, z ktorých Moskva viní Kyjev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AFP Foto: Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies