Hviezda NBA poskytla na internete rozhovor s odborníkom na koronavírus

NETKY.SK • 27 Marec 2020, 08:42 • 2 min
Hviezda NBA poskytla na internete rozhovor s odborníkom na koronavírus

USA - Americký basketbalista Stephen Curry vysielal na sociálnej sieti Instagram rozhovor s lekárom Anthonym Faucim, ktorý je od januára člen pracovnej skupiny Bieleho domu na boj proti pandémii koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Video prilákalo aj známych politikov

Curry chcel ľudí presvedčiť na dodržiavanie pravidiel po tom, ako videl, že aj v Kalifornii sa napriek zákazom zhromažďujú na plážach či v parkoch. Prenos sledovalo takmer 50 000 divákov vrátane milovníka basketbalu, bývalého prezidenta USA Baracka Obamu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Barack Obama (@barackobama),

 

Curry mal príznaky dva dni pred prerušením NBA

"Toto je vážna vec," zdôraznil im Fauci, ktorý vedie výskum infekčných chorôb v Národných inštitútoch zdravia (NIH). "Chcel som, aby sa táto informácia dostala k rôznym skupinám populácie, pokiaľ ich zaujímajú fakty. Dva dni pred zastavením NBA som mal príznaky chrípky a ihneď som sa dal otestovať na COVID-19. Viem, že teraz sa hovorí o dostupnosti testov," povedal 32-ročný hráč Golden State Warriors a trojnásobný šampión NBA.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 383 Sports LLC (@383_sports),

 

Vyjadrenie lekára

Fauci dodal, že momentálne už je k dispozícii dostatok testov: "Bol to problém na začiatku, pred niekoľkými týždňami sme nemali toľko zásob, koľko by sme potrebovali. Teraz sú ich stovky tisíc, najmä vďaka tomu, že sa zapojil súkromný sektor."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Caroline Rosenblad (@carorosenblad),

 

Situácia s koronavírusom vo svete

V USA evidovali v piatok ráno SEČ vyše 85 000 prípadov ochorenia COVID-19 a 1301 mŕtvych. Celosvetovo je v 199 krajinách/územiach potvrdených viac ako 536 000 prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 24 100 osôb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies