Ukradnutý Renoir sa vracia do domovského múzea v Baltimore

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 07:12 • 2 min
Ukradnutý Renoir sa vracia do domovského múzea v Baltimore

BALTIMORE - Návštevníci Baltimorskej galérie budú mať možnosť vidieť takmer zabudnutú Renoirovu maľbu nazvanú "Na brehu Seiny", ktorú z rovnakej galérie ukradli pred vyše 60 rokmi. Uviedla to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

 Vedenie galérie v utorok oznámilo, zo Menej známe Obraz od francúzskeho impresionistov Pierra Augusta Renoira z Roku 1879, Bude lákadlom mimoriadnej výstavy, Ktory sprístupnia verejnosti 30. marca. Obraz Bude vystavený AZ urobiť 20. Juna Spolu s približne 20 diel zo zbierky, Ktory inštitúciám sústredila filantropka zberateľka umením Saidie Mayová.
      

Maľby z múzea UKRADLI v Roku 1951. Obraz neveľkých rozmerov sa Opat objavil AZ v. Roku 2012, ked ho Američanka Marcia Fuquaová doniesla robiť aukčného Domu Potomack Company, tvrdiac, ze Dialo kupil pred niekoľkými rokmi na blšom trhu ZA Sedem dolárovú. Nález však vzbudil Rozsiahly Záujem medii, ktora sa kauzou začali hlbšie Zaoberá, pričom sa zistil, ze woman sa k maľbe nedostala náhodou na trhu, pivo jéj rodina ju vlastnila už od päťdesiatych šesťdesiatych rokov 20. storočia. Dosvedčili na hľa jéj viacerích Rodinní príslušníci. Po odhaleniach Potomack dražbu obrazov, ktoreho Cenové odhadovali na 100.000 dolárovú, zrušil Polícia spustila oficiálne vyšetrovaním pre podozrenie z krádeže. Sud koncom Januar Napokon Vrátil Obraz Galériu v Baltimore.

      

Ako píše Washington Post, ktory bol zaangažovaný robiť odhaľovaním nezrovnalosti Okolo pravého vlastníka obrazov, Dialo má približne 13x22 cm Renoir ho zrejme namaľoval narýchlo na lanový vreckovky na pamiatke svojej milej v reštaurácii Na Brehu Seiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies