UEFA zverejnila podmienky organizovania ME 2020

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 18:27 • 2 min
UEFA zverejnila podmienky organizovania ME 2020

NYON - Európska futbalová únia (UEFA) zverejnila podmienky, ktoré musia splniť uchádzači o usporiadanie stretnutí ME 2020.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, UEFA vyberie v septembri 2014 trinásť hostiteľských miest, kde sa uskutočnia zápasy záverečného turnaja európskeho šampionátu. Dve miestenky z 13 sú vyčlenené pre krajiny, ktoré môžu ponúknuť štadióny s kapacitou menšou ako 33-tisíc miest, pričom podľa štandardov UEFA by nemali klesnúť pod tridsaťtisícovú kapacitu. V prípade záujmu sa členské zväzy môžu prihlásiť do 12. septembra 2013.

Finálový duel a obe semifinálové stretnutia by sa mali odohrať na jednom štadióne s kapacitou viac ako 70-tisíc divákov, štyri štadióny pre minimálne 60-tisíc priaznivcov budú hostiť po jednom dueli štvrťfinále a tri zápasy skupinovej fázy. Spomenuté dva najmenšie štadióny a zvyšných šesť stánkov s minimálnou kapacitou pre 50-tisíc fanúšikov privítajú po tri merania síl v skupinovej fáze a jeden duel v osemfinále.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies