UEFA hrozí neúčasťou niektorých klubov v pohárovej Európe pre budúcu sezónu

NETKY.SK • 6 Apríl 2020, 21:32 • 2 min
UEFA hrozí neúčasťou niektorých klubov v pohárovej Európe pre budúcu sezónu

Najvyššia belgická futbalová súťaž je prvou v Európe, ktorú predčasne ukončili z dôvodu pandémie koronavírusu. Tento krok jej predstaviteľov ostrou kritikou okomentoval aj prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin, ktorý zároveň pohrozil vylúčením z európskych pohárových súťaží.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vydieranie?

"Myslím si, že to nie je správny krok. Solidarita nie je jednosmernou cestou. Nemôžete požiadať o pomoc a potom sa sami rozhodnúť, ako vám to práve vyhovuje," vyhlásil Čeferin a slovinský futbalový funkcionár pridal aj vážnu hrozbu podobných jednostranných rozhodnutí: "Musím povedať, že Belgičania i ďalší, ktorí zvažujú niečo podobné, riskujú účasť svojich tímov v európskych pohárových súťažiach."

 

img


UEFA prostredníctvom listu odrádza svoje členské asociácie proti ukončeniu národných líg v dôsledku pandémie koronavírusu v tomto časovom horizonte. "Existuje presvedčenie, že futbalové dianie sa môže v najbližších mesiacoch znova začať za podmienok kompetentných úradov. V tejto súvislosti by akékoľvek rozhodnutie o zrušení aktuálnej sezóny domácich súťaží bolo v tejto dobe predčasné a neoprávnené," uvádza sa v dokumente.

 

img

 

Najskôr v auguste
V Belgicku vo štvrtok (2.4.) prijali rozhodnutie ukončiť sezónu po 29 z 30 kôl základnej časti a zároveň zrušili plánované nadstavby a play-off. Za majstra vyhlásili klub FC Bruggy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona