VIDEO: Pri chorvátskej Makarskej riviére videli žraloka!

NETKY.SK • 11 Jún 2019, 12:44 • 2 min
VIDEO: Pri chorvátskej Makarskej riviére videli žraloka!

Táto informácia zrejme nepoteší nikoho, kto sa chystá dovolenkovať na Makarskú riviéru, v blízkosti pobrežia tu videli žraloka.

slovakia

left justify in out

Zrejme len málokomu z nás počas plávania v mori (najmä ďalej od brehu) nikdy nenapadla niektorá zo scén z filmu Čeľuste. V tej chvíli obvykle radšej zamierime späť k pláži. Hoci pravdepodobnosť, že by sa nejaký zblúdilý žralok ocitol v rušných dovolenkových rezortoch je veľmi malá, ako vidíte, občas sa to stáva. A to nie len v Egypte, ale aj pri „slovenskom mori“.

 

img

 

Jadran je obľúbenou destináciou Slovákov a každoročne sa sem vracajú. Dopraviť sa do Chorvátska vieme relatívne rýchlo a pohodlne vlastným autom, čo využívajú mnohé rodiny. Túto krajinu zároveň považujeme za bezpečnú a „domovskú“. Avšak po videu, ktoré na internete publikoval nemecký jachtár Micheal Braun, pravdepodobne všetci spozornieme.

 

Braun počas plavby na jachte spolu s rodinou v blízkosti Makarskej riviéry spozoroval známy, hrôzu naháňajúci, výjav. Nad hladinou sa týčila typická žraločia plutva! Po chvíli morský dravec dokonca priplával priamo k plavidlu, a tak ho prekvapený dovolenkár mohol detailne zachytiť na svoju kameru.

 

img

 

Odborníci na základe záberov zhodnotili, že sa jedná o takzvaného žraloka mako – najrýchlejšie plávajúceho žraloka na svete. Pod hladinou sa dokáže pohybovať až rýchlosťou 70 km/h! Tento druh podľa odborníkom pre človeka nebezpečný je, no nie je typický útokmi na ľudí. Obvykle nedorastá do veľkých rozmerov. Najväčšieho objavili vo Francúzsku, pričom mal 4,45 metra. Jedinec vzhliadnutý v Chorvátsku zrejme nepatril práve k tým najmenším, no ako uviedli odborníci, na človeka by útočil len vo výnimočnej situácii.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona