UEFA bude chcieť od FIFA zrušenie augustového asociačného termínu

NETKY.SK • 22 September 2011, 18:58 • 2 min
UEFA bude chcieť od FIFA zrušenie augustového asociačného termínu

UEFA bude chcieť od FIFA zrušenie augustového asociačného termínu

slovakia

left justify in out

img

Európska futbalová únia (UEFA) na žiadosť klubov požiada Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) o vypustenie augustového asociačného termínu z kalendára. S odvolaním sa na nemenované zdroje z prostredia národných zväzov priniesla túto informáciu agentúra AP.
Kluby už dlhšiu dobu tlačia na UEFA, aby sa pokúsila primäť svetovú strešnú organizáciu futbalu k zrušeniu augustových termínov medzištátnych zápasov, podľa nich priateľské zápasy v tomto čase nemajú význam a vážne zasahujú do klubovej prípravy na novú sezónu. 
Zmeny by sa však nemali týkať počtu dní, počas ktorých musia byť futbalisti k dispozícii svojim národným tímom. V praxi to znamená, že augustový termín by mal byť nahradený iným v priebehu roka. Rozpis ročných futbalových kalendárov platí do roku 2014, no FIFA ho rozhodnutím môže zmeniť. 
Za vyradenie augustovej "asociačky" sa vyslovili aj niektorí reprezentační tréneri, napríklad lodivod Francúzov Laurent Blanc. 
V stredu podpísali zástupcovia národných zväzov aj deklaráciu proti počínaniu FC Sion - švajčiarsky klub sa totiž v záujme riešenia zvrátenia svojho vylúčenia z Európskej ligy 2011/12 obrátil na civilný súd. Za Sion nastúpili v play off EL niektorí hráči neoprávnene, preto do skupinovej fázy posunula UEFA automaticky jeho súpera Celtic Glasgow. "Ktorýkoľvek člen futbalovej rodiny, ktorý odmietne rešpektovať súťažné pravidlá, by nemal byť jej súčasťou," píše sa vo vyhlásení, ktoré súčasne vyzýva aj Švajčiarsku futbalovú federáciu, aby prijala adekvátne kroky na vynútenie dodržania pravidiel futbalu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies