Kanadským záchranárom sa podarilo vyslobodiť všetkých uviaznutých baníkov

NETKY.SK • 29 September 2021, 14:38 • 2 min
Kanadským záchranárom sa podarilo vyslobodiť všetkých uviaznutých baníkov

OTTAWA - Baníkom odrezala cestu na povrch odtrhnutá lyžica.

slovakia

left justify in out

Záchranári už vyslobodili všetkých 39 baníkov, ktorí uviazli v nedeľu v banskej šachte na východe Kanady po tom, ako v dôsledku nehody došlo k zablokovaniu prístupu k hlavnému východu. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters. Podľa spoločnosti Vale, ktorá vlastní baňu Totten v meste Sudbury, sú všetci vyslobodení baníci v dobrom zdravotnom stave.

 

 

Zablokovanie šachty spôsobilo odtrhnutie lyžice banského rýpadla, v dôsledku ktorého došlo k znefunkčneniu systému zabezpečujúceho prepravu baníkov do a zo šachty. K baníkom sa však neskôr dostali "záchranári a začali ich prepravovať na povrch pomocou špeciálneho rebríka", oznámila už skôr brazílska banská firma Vale. Väčšinu z baníkov sa podarilo vyslobodiť už v utorok.

 

Od nedele sú všetky práce v bani, ktorá zamestnáva 200 ľudí, pozastavené. Spoločnosť Vale tvrdí, že pred obnovením ťažby najprv v bani vykoná kontroluBaňu Totten zatvorili v roku 1972, no spoločnosť Vale ju po rekonštrukcii znovu otvorila v roku 2014. Za prvých 6 mesiacov roka 2021 v nej vyťažili približne 3 600 ton niklu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies