Účasť na pokuse o prevrat priznalo ďalších päť srbských občanov

NETKY.SK • 25 Február 2017, 15:34 • 2 min
Účasť na pokuse o prevrat priznalo ďalších päť srbských občanov

PODGORICA - Päť ďalších občanov Srbska sa priznalo k účasti na vlaňajšom plánovanom pokuse o štátny prevrat v Čiernej Hore. S odvolaním sa na justičné úrady o tom dnes informovali médiá balkánskej krajiny.

slovakia

left justify in out

Piatich Srbov prepustili podľa správy z vyšetrovacej väzby, do súdneho procesu však nemôžu opustiť územie Čiernej Hory. Už predtým účasť na plánoch na puč z októbra minulého roka priznali traja srbskí občania. Príslušné priznanie teraz podpísali už všetci ôsmi.

Čiernohorská prokuratúra oznámila, že skupina podozrivých, ktorí do krajiny dorazili zo susedného Srbska, mala v deň parlamentných volieb v Čiernej Hore (16. októbra 2016) v úmysle násilne obsadiť parlament a zosadiť vládu. Údajne mali podporu ruskej tajnej služby, Moskva však akúkoľvek účasť na pokuse o prevrat poprela.

Od minulého týždňa vedú čiernohorské úrady vyšetrovanie aj voči dvom popredným opozičným politikom, ktorých rovnako obviňujú zo zapletenia do príprav štátneho prevratu. Obaja takéto obvinenia odmietajú.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies